https://beleefzwartsluis.nl/agenda/285/expositie-vleugels-en-vlerken-van-han-van-hagen-en-lia-van-rhijn

Expositie 'Vleugels en Vlerken' van Han van Hagen en Lia van Rhijn.

De nieuwe thematentoonstelling in Museum Schoonewelle sluit enorm goed aan bij de oorsprong van dit museum, dat in 2018 maar liefst 60 jaar bestaat. De expositie ‘Vleugels en Vlerken’ zorgt er tot en met 4 november voor een hoog ‘fladdergehalte’.

De exposanten van ‘Vleugels en Vlerken’ zijn Han van Hagen en Lia van Rhijn, een kunstenaarsduo uit Zuidwolde dat z’n sporen in de kunstwereld verdiend heeft. Han van Hagen houdt zich bezig met etsen. Op zich al bijzonder, omdat deze kunstvorm bepaald niet alledaags is. Sterker nog, op professionele wijze zijn hier slechts vijf kunstenaars in ons land actief mee. Partner Lia van Rhijn maakt keramiek. Zij vervaardigt zowel gedraaid werk als handgevormde sculpturen.

In de expositie ‘Vleugels en Vlerken’ ligt de nadruk, zoals de titel al doet vermoeden, op alles wat vliegt. En daarbij worden de etsen van Han en het keramiek van Lia op uitnodigende wijze gecombineerd met opgezette dieren, vooral vogels, uit de collectie van Schoonewelle. Bijzonder is dat Han van Hagen van één van deze opgezette dieren, een prachtige roek, een niet minder fraaie ets heeft vervaardigd. Beide worden natuurlijk bij elkaar gebracht in deze expositie. Naast alle gefladderde onderdelen van de expositie laten Han en Lia ook nog andere aspecten uit hun rijke collectie zien.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd ‘Vleugels en Vlerken’ met eigen ogen te komen bewonderen. Dat kan nog tot en met zaterdag 4 november in de expositieruimte op de tweede etage van Sluuspoort Zwartsluis.