navigatie overslaan

v Dwarsgracht - Ossenzijl

 • Type
  Varen
 • Afstand
  9,5 km
 • Duur
  3:11
 • Locaties
  4

Let op! Alle rondgaande routes zijn bewegwijzerd behalve de grote ronde Weerribben-Wieden (70 km) en de verbindingsroutes.

Startpunt

Dwarsgracht - Osssenzijl: Een afwisselende kanoroute die dwars door Nederland voert. Het dorpje Nederland welteverstaan. Het meest zuidelijke stuk van deze route gaat over het Giethoornse Meer. Hou daar rekening met wind en scheepvaart. Kies voor een veilige route met als bonus extra tijd om van het natuurschoon te genieten. De rest van de route gaat over klein water zonder hindernissen van betekenis. Na de heerlijke rust in de ‘eenzame’ rietland doemt bij Kalenberg de bewoonde wereld weer op.

 1. Vogelkijkhut

  Vogelkijkhut

  Kanoparadijs Weerribben-Wieden is een eldorado voor vogelliefhebbers. Bijzondere soorten zien je bijvoorbeeld vanuit de vogelkijkhut aan het Kooibomenpad. Van steeds zeldzamere weidevogels tot grote roofvogels.

 2. Libellen

  Libellen

  Maar liefst vijftig soorten libellen vliegen in libellenparadijs Weerribben-Wieden. Dankzij soorten als noordse winterjuffer, groene glazenmaker, gevlekte witsnuitlibel en sierlijke witsnuitlibel behoort de regio tot een van de beste libellengebieden van Europa.

 3. Vervenershuisjes

  Vervenershuisjes

  In deze kleine huisjes woonden turfstekers met hun gezinnen. Acht familieleden in het knusse onderkomen was geen uitzondering. En dan waren de huisjes ook nog in twee helften verdeeld: het voorste deel voor bewoners, het achterste voor dieren en werktuigen.