Uitnodiging lancering bijzonder Kolff-wandelarrangement

Treed letterlijk in de voetsporen van dokter Kolff tijdens deze bijzondere lancering van dit nieuwe wandelarrangement!

Op zaterdag 10 november kun je mee wandelen in de voetstappen van dokter Kolff. Kampen & beyond organiseert deze historische middag in samenwerking met de Willem Kolff Stichting, Stadsarchief Kampen, Woonzorgconcern IJsselheem en Kolff-biograaf Herman Broers.

De uitvinding van de kunstnier tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Stadsziekenhuis van Kampen is één van de spannendste episodes in de geschiedenis van de geneeskunde. De aanleiding voor de lancering van het arrangement is de 75e verjaardag van de kunstnier van Kolff en de verschijning van de nieuwe Kolff-biografie De man die miljoenen levens redde, dokter Willem Kolff 1911-2009 van Herman Broers. Broers is de gids van de middag.

De drie onderdelen van het Kolff-arrangement

Deel 1: Kolff collectie 13.30-14.00 uur:
Start in de studiezaal van het Stadsarchief Kampen in de Stadskazerne. Na ontvangst met koffie en thee krijg je toelichting op de pas aan het archief overgedragen Kolff Collectie. Herman Broers toont hierbij een aantal bijzondere stukken uit dit archief dat door hem in vijftien jaar tijd in opdracht van de Willem Kolff Stichting werd verzameld.

Deel 2: Kolff Wandeling 14.00-15.30 uur:
Aansluitend wandel je onder leiding van Broers van de Stadskazerne naar het voormalige Stads-ziekenhuisgebouw. Onderweg bezoek je verrassende locaties in en rond de Kamper binnenstad die een rol speelden in de geschiedenis van Kolff en zijn kunstnier en getuigen van de band die hij met de stad had. Onderweg zullen er anekdotes worden verteld.

Deel 3: Bezoek Kolff Museumkamer 15.30-16.00 uur:
In de Kolff Museumkamer op de eerste verdieping van locatie Myosotis van woonzorgconcern IJsselheem geeft Broers een toelichting op de werking van Kolffs kunstmatige nier aan de hand van de replica ervan die hier is opgesteld. Ook zal hij vertellen over de rol die Kolff speelde in de redding van dit voormalige stadsziekenhuisgebouw.

Aanmelding en kosten: Inschrijven voor dit arrangement kan bij Kampen en Beyond: Aanmelden. De deelnamekosten zijn 12.50 per persoon inclusief koffie/thee.

Meer weten over de Kolff-biografie? Dat kan via : Biografie Kolff