Overijssel

De IJsseldelta wordt omringd door andere prachtige regio's. Hieronder vind je een overzicht.

Laat je verrassen door het afwisselende landschap van de veelzijdige regio’s - Twente, - Vechtdal, - Salland, - IJsseldelta en - Weerribben-Wieden.

 • 1

  Twente

  Landgoed van Nederland

  Schitterende gekleurde bossen, historische boerderijen naast met houtwallen omringde weilanden. Het fraaie Twentse coulisselandschap is het hele jaar mooi. Ontdek het Twentse gastheerschap. Je kan hier heerlijk dwalen en per auto, fiets, of te voet een heerlijke tocht maken en zo de prachtige natuur beleven.

 • 2

  Vechtdal Overijssel

  Alle Tijd

  De Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar u nog volop ruimte en rust vindt.

 • 3

  Zwolle

  Dynamische Hanzestad

  De prachtige middeleeuwse binnenstad van Zwolle is het decor voor een ruim en divers winkelaanbod, uitstekende hotels, aansprekende evenementen en culturele voorzieningen, gecombineerd met restaurants van (sterren)niveau. De vele straten, terrassen en steegjes met verrassend leuke winkels zorgen ervoor dat je dagje Zwolle altijd een succes wordt.

 • 4

  WaterReijk

  Weerribben Wieden

  Op schattenjacht met je kano kriskras door Giethoorn, suppen of met vrienden in een luxe sloep! Een goed gesprek op het dek, je voeten overboord en met je tenen in het water glijden jullie door het landschap, even aanleggen bij een gezellig terrasje en verwend worden met tongstrelende gerechten.

 • 5

  Hanzesteden

  Laat je inspireren

  Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme! Kom shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen.

 • 6

  Salland

  Natuurlijk Gastvrij

  Salland is een streek met gezellige dorpen en de gastvrije Hanzestad Deventer. Weidse uiterwaarden, een bosrijke heuvelrug, mooie natuurreservaten en bloeiende heidevelden vormen het decor voor mooie fiets- en wandeltochten