Ontdek onze streekproducten

Bezoek deze agrarische bedrijven en ontdek de zelfbedieningsautomaten

 • 2 minuten leestijd
 • 199 x bekeken

Breng een bezoek aan één van onderstaande agrarische bedrijven en leer meer over de verse en natuurlijke producten die zij produceren en verkopen, nationaal en internationaal. Wanneer je een bedrijf bezoekt ga dan op zoek naar de ‘zelfbedieningsautomaat’. Tuinders en agrariërs verkopen hun producten steeds vaker in zo’n automaat. Muntje inwerpen, klepje omhoog en genieten maar. Een superleuke manier en dé opening naar gezonde en lekkere streekproducten. Verser bestaat niet. Bekijk hier de locaties waar jij dit kan proberen.

 1. 4

  Scharrelkippenboerderij Van den Heuvel

  Een pluimveebedrijf in de polder van Mastenbroek, een boerderijgebied in de IJsseldelta. Bij Heuveleieren worden de kippen goed verzorgd en staat aandacht voorop. Neem een kijkje op de boerderij en ontdek hoe de eieren worden gesorteerd, verpakt en geleverd. Waardoor iedereen kan genieten van deze (h)eerlijke verse streekproducten.

 2. 3

  Zorgboerderij de Rietstulp

  Tussen de wuivende velden in het agrarische Mastenbroek staat de Zorgboerderij de Rietstulp. Waarbij een unieke combinatie van zorg en een actieve melkveehouderij samenkomt. Op de boerderij lopen veel dieren rond, zoals koeien, pony’s, konijnen, cavia’s, honden, katten en kippen. Wanneer je langskomt, maak een stop bij de melktap, vooraan de weg, hier kan je zelf verse melk tappen, rechtstreeks van de koeien! Daarnaast is er ook een winkeltje met seizoensproducten en kleine cadeautjes.

 3. 2

  Tomatenkwekerij Van den Belt B.V.

  Van den Belt Tomaten is een moderne kwekerij in de Koekoekspolder bij IJsselmuiden. Het telen gaat op een duurzame manier losse tomaten, trostomaten, Intense snijtomaten, maar ook snoeptomaatjes. De tomaten zijn het hele jaar door vers te verkrijgen met een heerlijke smaak. Bezoek de kwekerij en ga opzoek naar de ‘zelfbedieningsautomaat’ om zelf de lekkerste tomaten te proeven.

 4. 1

  Aardbeienkwekerij Richard en Annet Kalter

  Al 15 jaar worden de lekkerste aardbeien van Nederland in de Koekoekspolder, hét tuinbouwgebied van IJsselmuiden, geteeld. Deze super lekkere aardbeien worden vanaf half maart t/m begin januari, zes dagen in de week met de hand geplukt. Het kost iets meer tijd, maar daardoor is de klasse super hoog en ziet het er mooi uit. De aardbeien van Kalter zijn te herkennen aan hun smaak, maar ook aan de label in elke doos. Kalter heeft naast de (h)eerlijke aardbeien ook een ruime keus aan lokale en regionale producten.