navigatie overslaan

Hasselt is een kleine stad met een rijke geschiedenis. Het beschermde stadscentrum heeft kleine doorkijkjes en straatjes die een bezoek aan Hasselt tot een genot maken. Ook een bezoek aan de kalkovens net buiten Hasselt maken dit een leuke bestemming voor een dagje uit in de IJsseldelta.

De leukste adresjes

Overnachten in Hasselt

Vestingstad

Drie natuurlijke bronnen, cultuur, natuur en water, die deze oude Hanze- en vestingstad zo aantrekkelijk maken om er te wonen, werken en recreƫren. Voormalig lid van het machtige Middeleeuwse Hanzeverbond van handelssteden langs de IJssel. Sporen van de welvaart die de Hanze met zich meebracht, vinden we nog steeds terug. Een stad met een beschermd stadsgezicht en meer dan 70 monumenten in het historisch centrum, gelegen aan het Zwartewater.

St. Stephanuskerk

Hoe je je ook naar Hasselt begeeft, reeds op kilometers afstand zie je de imposante toren van de Grote- of St. Stephanuskerk. Een laatgotisch driebeukige hallenkerk, die gereed gekomen is in 1497. In de zomermaanden staat de deur vaak open en wordt het fraaie Rudolf Knol orgel bespeeld. Het is niet de enige blikvanger in de oude Hanzestad. De rijke historie heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten. Het beschermd stadscentrum is eigenlijk een groot prachtig geconserveerd monument. Sfeervolle grachtenpanden en historische geveltjes. Redenen genoeg om Hasselt eens te ontdekken.