navigatie overslaan
Op en om het water

Huur een boot in Kampen

  • 3 minuten leestijd
  • 3807 x bekeken

“Kampen is het mooiste meisje van de klas. En vanaf het water zie je haar van de mooiste kant”, stelt Jos Hogenbirk. Met zijn Kamper Events verhuurt hij sloepen en vletten waarmee bezoekers de nautische schoonheid van de Hanzestad kunnen ontdekken. “Dat zijn mensen uit het hele land die altijd onder de indruk raken van onze stad. En vergeet ook niet: in Kampen is echt heel veel te beleven.”

Bekijk het mooiste meisje van de klas vanaf het water
Daar draagt Kamper Events zeker aan bij. Het bedrijf verzorgt onder meer feestjes voor bedrijven, families en andere grotere groepen. “En dan zijn de mogelijkheden echt eindeloos. We verhuren bijvoorbeeld E-choppers waarmee je de omgeving van Kampen kunt verkennen. Ook hebben we een eigen escaperoom in de Nieuwe Toren. En daar verzorgen we ook beklimmingen. Mensen die bovenop de toren staan, weten niet wat ze zien. Vooral als de stad ’s avonds verlicht is, is Kampen echt ongelooflijk mooi.”

‘Openlucht museum’

Maar ook overdag is de Hanzestad ‘een soort openlucht museum’, zegt Hogenbirk. En middenin dat openlucht museum loopt de langste winkelstraat van Nederland, die links en rechts ook nog is uitgerust met gezellige terrassen en sfeervolle horecazaken. “En dan hebben we ook nog bijzondere musea, een theater en een bioscoop. Bovendien ligt Kampen heel centraal. Daardoor zien we dat steeds meer mensen uit het westen hier een dagje uit gaan.”

Varen rond Kampen

Een combinatie met varen maakt zo’n dag al snel onvergetelijk. Al was het maar vanwege het uitzicht op het monumentale stadsfront van Kampen. “Maar Kampen is sinds een aantal jaren ook een eiland. Je kunt er omheen varen. Dat maakt onze stad ook bijzonder. En tijdens die tocht kom je heel veel verschillende landschappen tegen. Je begint op de IJssel en vaart even later over grote meren en langs het Vogeleiland waar de zeearenden nestelen. Maar ook op het water zijn de mogelijkheden eindeloos…”

De rust van de IJsseldelta

Want wie de IJssel oversteekt, komt al snel in het Ganzendiep. Dat is een smaller en rustiger water richting het Zwarte Meer en Genemuiden. “Daar geniet je van de rust en de ruimte. Eigenlijk is dat overal op het water rondom Kampen het geval: naar Giethoorn ga je voor de drukte en de hectiek, hier heb je de ruimte om lekker rustig te varen. Vorig jaar huurde iemand onze sloep. ‘Wat heb je gedaan?’, vroeg ik toen terugkeerde. ‘Lekker aan de kant gelegen en van de natuur genoten….’, zei hij . Ook dat is de IJsseldelta.”

Bij de Stadsbrug

Kamper Events verhuurt twee aluminium sloepen met een comfortabele rondzit. Dat zijn ideale boten voor een gezellige tocht met zes of zeven vrienden of gezinsleden. Daarnaast zijn er stalen vlets voor maximaal vijf opvarenden. Die zitten prettig op zitzakken. “Onze boten liggen bij het ponton bij de Stadsbrug. Die locatie is perfect. Via de IJssel ben je snel op het Reevediep, het Ganzendiep of het Kattengat. En na afloop loop je zo richting de terrassen en winkels van de historische binnenstad.

Meer informatie via Kamper Events

Wat vind je van de informatie op deze pagina?