Tourist Info Zwartsluis

Jouw bezoek aan Zwartsluis begint bij Sluuspoort. Dit statige pand is hét centrum van Zwartsluis, waar onder meer Tourist Info Zwartsluis gevestigd is.

De Sluuspoort, hét startpunt voor Zwartsluis

In het gebouw van de Sluuspoort zijn meerdere organisaties actief. We noemen Museum Schoonewelle, Tourist Info Zwartsluis, Wereldwinkel, Historische Vereniging, Botterstichting ZS13, Nationaal Landschap IJsseldelta, Nationaal Park Weerribben Wieden, Sakz en Natuur en Milieu Zwartewaterlanden.

De genoemde organisaties ontplooien samen met Sluuspoort een scala aan activiteiten. Activiteiten die van belang zijn voor zowel de toerist als voor de inwoners van Zwartsluis en omgeving.

Behalve het gebouw aan de Handelskade 25, beschikt Sluuspoort over het “Botterhuus” en de “Tuin van Van Dijk” met maritieme elementen, de “Turfeilanden” met leuke wandelpaden en het pontje “Sluuspoort I” welke in het seizoen gratis havenrondvaarten verzorgt. In het gebouw aan de Handelskade vindt u de winkels, meerdere exposities, een gezellige theetuin, een aantal vergaderzalen, een virtueel Rabobank kantoor en het toeristisch informatie centrum met een hypermoderne multitouch tafel boordevol informatie over Zwartsluis, Nationaal Landschap IJsseldelta en Nationaal Park Weerribben Wieden.

Virtuele tour