navigatie overslaan

Aanmelden 'IVN Gastheer van het Landschap Ijsseldelta'

  • 3 minuten leestijd

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als gastheer van je eigen gebied kun je als recreatie- en horeca ondernemer daar de vruchten van plukken en je gasten alles vertellen over de mooiste plekjes en cultuurhistorie van jouw gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied.

Cursus Gastheer van het Landschap IJsseldelta (voorheen Ambassadeur van de IJsseldelta)

In oktober en november 2019 organiseert IVN Overijssel, samen met Marketing Oost, IJsseldelta Marketing en andere partners de cursus ‘IVN Gastheer van het Landschap’ in de IJsseldelta. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus. In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, natuurwaarden, erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes. Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je wordt verrast door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen (op diverse locaties) waar we uiteraard ook de buitenwereld gaan verkennen.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit drie workshops, een veldexcursie en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Ambassadeur van de IJsseldelta /IVN Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje.

Cursusdata

Cursusdag 1 Dinsdag 8 oktober 2019 9:30 – 12:30 uur

Cursusdag 2 Dinsdag 29 oktober 2019 9:30 – 12:30 uur (Egbert Beens SBB)

Cursusdag 3 Dinsdag 12 november 2019 9:30 – 12:30 uur

Cursusdag 4 Dinsdag 26 november 2019 9:30 –16:30 uur (velddag)

Terugkomdag

Ongeveer een half jaar na de cursusdagen (voorjaar 2020) wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdagen wordt tijdens de cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle recreatieve ondernemers in de IJsseldelta zoals hotels, campings, bed and breakfasts, tourist info, agrarische (beleef)bedrijven, restaurants, vakantieparken etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf/instelling, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij bijdragen van de provincie Overijssel en IJsseldelta Marketing en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta, kost deelname aan het programma slechts € 85,- per persoon, dit is inclusief lesmateriaal, vier cursusdagen, koffie/thee, een feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de cursus. Deze cursus is vol geboekt

Meer informatie

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Overijssel i.s.m. lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie?

Neem dan contact op met:

Thea Paassen van IJsseldelta Marketing via tpaassen@ijsseldeltamarketing.nl of 06 38 900 654 of

Linda de Haan van IVN Overijssel via l.m.de.haan@ivn.nl of 06 29 538 640

Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl en www.ontdekdeijsseldelta.nl