navigatie overslaan

WG van de Hulst Festival wordt geopend door kleindochter Rose Marijne

  • 2 minuten leestijd

Rose Marijne van de Hulst opent vrijdag 13 december het WG van de Hulst Festival in Hasselt. Zij is de kleindochter van de kinderboekenschrijver waarnaar het festival is vernoemd.

De werkgroep 'Van de Hulst Festival' heeft het programma voor 13 december zo goed als rond. "Op 4 december staan wij daar uitgebreid bij stil in een uitvoerig artikel in de Stadskoerier / 3 Watersteden", laat zij weten. "Wij zijn zeer verheugd dat de kleindochter van de bekende kinderboekschrijver WG van de Hulst, namens de Maatschap Erven van de Hulst, het festival kan openen. Na de opening wordt de raadskamer op de eerste verdieping van het Oude Stadhuis ingericht als ‘de huiskamer Van de Hulst’."

Vanuit de Erven worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom het leven en de boeken van Van de Hulst. "Er worden vertellingen gehouden, er wordt een verloting gehouden van een van de kinderboeken en voor de kinderen is er een grabbelton", laat de werkgroep weten. "Daarnaast worden op de grachten in twaalf huizen de bekende huisvertellingen gehouden door professionele en lokale vertellers. Op andere plekken in de stad wordt ook aandacht besteed aan kinderboeken van Annie MG Schmidt en De Kameleon, waarbij de avonturen van de tweelingbroers Sietse en Hielke Klinkhamer tot leven komen bij de Kalkovens."

Het WG van de Hulst Festival op 13 december vindt plaats van 16.00 uur (opening) tot 20.00 uur.

Bron: destadkoerier