navigatie overslaan

4-Sluizenarrangement

  • 2 minuten leestijd

Zwartsluis heeft een deel van zijn welvaart aan sluizen te danken. Tijdens de 4-sluizenroute ontdek je alles over de historische sluizen van dit waterdorp. Ze zijn voor de scheepvaart de poort naar het noorden.

Lang was de doortocht bij Zwartsluis cruciaal voor de turfhandel die zo belangrijk was voor Drenthe en Overijssel. Tegenwoordig zijn de Arembergersluis, de Grote Kolksluis en de Meppelerdiepsluis nog in bedrijf en is de Staphorstersluis de oudste niet-werkende schutsluis van Overijssel.

Met deze route wandel je vanuit Sluuspoort langs de vier sluizen. Onderweg scan je de QR-codes en hoor je het verhaal van de sluizen en kom je langs de meest bijzondere plekken van Zwartsluis. Maak je dag extra leuk en maak na afloop een gratis vaartochtje met het rondvaartbootje Sluuspoort 1. Dan beleef je Zwartsluis ook vanaf het water! Het rondvaartbootje vaart van mei tot en met september.

Ontdek de historische sluizen van Zwartsluis

  • Wandel langs de historische sluizen van Zwartsluis (2,5 km)
  • Scan tijdens de route de QR-code en luister naar het verhaal
  • Na afloop genieten van koffie of thee met een Sluizenaartje

Het arrangement is te reserveren bij Sluuspoort, Handelskade 25 Zwartsluis. Hier ontvang je een kaartje met de QR-code naar de wandeling langs de sluizen in Zwartsluis. Na afloop van de wandeling staat er in Sluuspoort een lekker kopje koffie of thee klaar met een heerlijk Sluizenaartje. Hierna kun je nog een expositie in Sluuspoort bezoeken of een vaartochtje maken met het rondvaartbootje.

Inlichtingen/boekingen: Tourist Info Zwartsluis
E-mail: touristinfo@sluuspoort.nl
Telefoon: 038 386 65 55