navigatie overslaan
Een dag om het gebied de Olde Maten te leren kennen.

Olde Maten Event

Er worden schapen geschoren, je kunt leren over wol, kennismaken met alpaca’s. Er zijn wandeltochten (olv de boswachter) en fietstochten naar Zwartewatersklooster (olv een gids). De Agrarische Natuurvereniging laat zien hoe boer en natuur samenwerken.
Op de streekmarkt staan lokale ondernemers met lokale producten, waarbij de bezoeker ook kan horen over het verhaal achter het product.

+ 2 foto's

De gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten organiseert op zaterdag 11 juni tussen 10.00 - 16.00 uur het Olde Maten Event bij de Veldschuur. Ontdek dan het gebied en beleef wat het te bieden heeft.

Het Event staat bol van de activiteiten. Om 10.00 uur is de officiële opening en zal het logo van de Olde Maten onthult worden. Op het terrein van de Veldschuur worden schapen geschoren, kun je leren over wol en kennismaken met alpaca’s van Alpa Farm Rouveen. Ook zijn er wandeltochten onder leiding van de boswachter en fietstochten naar Zwartewatersklooster onder leiding van een gids. De Agrarische Natuurvereniging laat zien hoe boer en natuur samenwerken.

De streekmarkt met lokale producten is voor het eerst onderdeel van het programma. Hier staan onder andere mensen die deelnamen aan de smaakmakers IJsseldelta: lokale ondernemers met lokale producten, waarbij de bezoeker ook kan horen over het verhaal achter het product.

Bedrijven op de streekmarkt zijn: Brouwerij Veen & Turf (streekbier), de Geschilde aardappel (patat), IJsboerderij Glinthuys (ijs), Imkerij de Veldbij (honing) en Imkerij Erkens (bijenproducten), PhilaBelt (tomaten), Vleeswinkel van der Weerd, Zonnehorst (groenten), Zuivelwinkel 298, Biesvelden Zuivel (grillkaas) en Hasseletheim (hazelnoten). Onder de bezoekers wordt een aantal leuke streekproducten verloot.

De gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten die dit Event organiseert bestaat uit de Agrarische Natuurvereniging Horst en Maten, Staatsbosbeheer, Stichting Erfgoed Zwartewatersklooster en Stichting Vrienden van de Olde Maten (Veldschuur).

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Gratis entree. Betalen voor sommige activiteiten.