navigatie overslaan
Festival

WaterMuzeFestival met live muziek en ontspanning aan het water!

Nieuwe muziek ontdekken, elkaar ontmoeten en mooie herinneringen maken. Dat zijn al sinds 2016 de ingrediënten voor WaterMuzeFestival (WMF). Zaterdag 2 juli vindt de 5e editie van het festival plaats op het Botterhuusterrein in Zwartsluis voor liefhebbers van muziek, theater en ontspanning aan het water.

+ 5 foto's

Waar vorig jaar zo'n 800 bezoekers genoten van artiesten als Tim Akkerman & The Ivy League, indierockers Cari Cari en de Amsterdamse festivalafsluiter EUT, staat dit jaar weer in het teken van het bieden van een podium voor talent dat al wat naamsbekendheid geniet of net op doorbreken staat.

Zo kan je dit jaar genieten van Orange Skyline, Burgeon, Jainda’s Quartet, The Visual, Tangarine, Rob Dekay, Voltage, Komodo, Atna, maar ook poëzie van Kirsten Berkx. En dat allemaal gepresenteerd door Hank, bekend van Lowlands en de Tournee de la Musique.

Kids

Wie houdt van experimenteren kan zijn hart ophalen bij Funstation, waar de jeugd onder begeleiding van twee professoren allerlei leuke wetenschappelijke proefjes kunnen doen. Liever een beetje rondhangen met de voetjes in het gras? Dat kan ook, met limonade voor een zacht prijsje en ijsjesverkoop om de hoek. Ook een bezoek aan één van de eilandjes, waar je met de Sluziger scouting aan (een light versie van) de highland games kunt deelnemen, of een zeillesje volgen, is voor kinderen echt de moeite waard. Het middagprogramma voor kinderen duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Dance

Naast de gevarieerde line up met onder andere singer-songwriters, indiepop, surf-rock, folk en een vleugje soul/jazz, is er ook aan de liefhebbers van dansmuziek gedacht. De silent disco was in 2021 een drukbezochte spot en keert op veler verzoek terug en DJ’s Wham de la Creme en Morrizz zorgen voor de muziek.

Festivallocatie die voelt als ‘thuis’

Het idee achter WMF ontstond in 2010 in de Sluziger woonkamer van muziekliefhebbers Ivo en zijn vrouw Alette Eenkhoorn. Onder de noemer Poppodium Zwartsluis organiseerden zij talloze huiskamerconcerten, met artiesten als Ed Struijlaart, Bertolf, Tangerine en Dotan. Altijd in een sfeervolle en intieme setting. “Met je neus op de kwaliteitsmuziek én bezoekers die popliedjes de aandacht geven die ze verdienen”, aldus Ivo.

In 2016 trokken ze de liefde voor muziek door naar hun kleinschalige festival aan het Meppelerdiep. “Het is een laagdrempelig festival dat als ‘thuis’ voelt”, legt de organisator uit. “Een beetje alsof je je eigen huiskamer binnenloopt, gevuld met gelijkgestemde mensen die in saamhorigheid naar hun favoriete muziek luisteren. In ieder vertrek van de woning vind je vervolgens weer iets nieuws.’ WMF wil vooral een podium bieden aan bands en artiesten die nog niet zijn doorgebroken tot het grote publiek, maar wél meer dan het ontdekken waard zijn. ‘’Zo duiken wij graag de muziekparels op voor onze bezoekers, zodat ze hun muzikale schatkist kunnen aanvullen. Daarnaast willen we voor ons mooie dorp graag een sfeervolle en verbindende ontmoetingsplek zijn.” Met als doel: rode wangen, blije oren en een warm hart.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 25,00

Reguliere dagkaarten € 25,-
Avondkaarten € 16,50 (vanaf 19.00 uur)
Kids kaarten € 5,00 (t/m 14 jaar)

Reserveer je tickets alvast! Wij verkopen ook kaarten bij de entree, maar het gaat hard
(en op = op).