navigatie overslaan
Genieten met een hoofdletter G tijdens Internationale Jazz Dag

De BlueZZ Club: MOOOD Indigo en een ode aan de ‘Ladies of Jazz’

Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Nina Simone, Dinah Washington, Norah Jones, Madeleine Peyroux, Rachael Price….. Zomaar een paar jazz grootheden van weleer en hedendaagse topzangeressen die we zondag 30 april in het zonnetje zetten. Die middag vieren we met de BlueZZ Club Internationale Jazz dag.

Dat doen we met het Haagse trio MOOOD Indigo dat speciaal voor deze middag een ode brengt aan de 'Ladies of Jazz'. Internationale Jazz Dag biedt bij uitstek gelegenheid om uitgebreid stil te staan bij de mooiste en bijzondere jazz liedjes van de grote jazz zangeressen. Dat betekent een middag volop genieten van de beste vocale jazz die voor iedereen toegankelijk is.

De optredens van MOOOD Indigo kenmerken zich door een zeer sfeervolle setting en een grote mate van interactie met het publiek waarbij de nodige grappige anekdotes worden verteld. MOOOD Indigo staat dan ook garant voor een heerlijke muziekmiddag waarbij – naast muzikale hoogstandjes – ook plezier en humor hoog in het vaandel staan.

Zin in een heerlijk vrolijke muziekmiddag? Geniet van de mooiste jazz en American song book songs. Reserveer nu online voordelig jouw tickets via https://www.ticketkantoor.nl/shop/debluezzclub.

Een betere invulling van Internationale Jazz Dag kun je je bijna niet wensen. Kijk voor meer informatie over jazz en blues op: https://debluezzclub.nl/

De jazz formatie MOOOD Indigo is ontstaan in de zomer van 2018 en heeft de afgelopen jaren een zeer eigentijds, subtiel en intiem, maar ook swingend repertoire samengesteld en speelt voornamelijk een mix van bekende, oudere en recentere jazz- en popmuziek. Elk van de muzikanten van MOOOD Indigo beschikt over een rijke baggage aan muzikale ervaringen in verschillende jazz bands.

Bezetting: Pieter van Santen - piano Ludo Deckers - contrabas Manon Dijkstra – zang

Pieter van Santen studeerde piano aan het Zwolse conservatorium bij oud-Kampenaar Henk Meutgeert (o.a. oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw) en Rob van Kreeveld. Pieter maakte o.a. deel uit van het Mariska Veres Shocking Jazz Quintet, begeleidde talloze artiesten en speelde in diverse big bands. Daarnaast maakte hij jarenlang deel uit van cabaretgroep Crème Fraîche en componeerde muziek voor the White Cowboy en Booby’s body (VPRO televisie). Sinds 2007 zingt Pieter ook eigen composities en teksten bestaande uit Nederlandstalige humoristische jazz, geïnspireerd door Max Teawhistle, de Ramblers, Hans Dorrestijn, Drs. P. en Ivo de Wijs.

Ludo Deckers speelde jarenlang in diverse bands waaronder The Ted Easton Hot Shots en The Harbour Jazz Band. Deze bands stonden ook diverse keren op het North Sea Jazz Festival. In 2001 richtte hij zijn eigen 10-mans Jazzband op, The Fabulous Orchestra.

Manon Dijkstra begon 25 jaar geleden als zangeres bij The Straight Life Big Band o.l.v. Victor Borkent en ontwikkelde zich steeds meer als jazz zangeres bij haar jazz band, The Vintage 5. Mede onder coaching van QeauxQeaux Jones en Marjorie Barnes heeft zij een eigen stijl van performen gecreëerd en beschikt zij over een elegant en zwoel stemgeluid.

Wanneer

-

Prijzen

Aan de deur
€ 16,50
Voorverkoop
€ 14,80

Deuren open vanaf 15:30 uur