Dudok Muziekdagen
Van 16 tot en met 19 mei 2024 staat Kampen in het teken van kamermuziek: tijdens de Dudok Muziekdagen nodigt het Dudok Quartet Amsterdam haar meest geliefde kamermuziekvrienden uit om samen met hen 4 dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen. Tijdens deze eerste editie maken onder andere Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein hun opwachting.
Het Dudok Quartet Amsterdam behoort tot de top van de strijkkwartetten in Nederland. Al meer dan 15 jaar laat het kwartet horen, zien en voelen dat muziek raakt. Dat muziek, juist daar waar het wringt en schuurt, leidt tot verdieping en verbinding. En dat de betekenis van muziek zich toont in de gezamenlijke ervaring, waarin de luisteraar een onmisbare rol speelt. In 2024 zet het Dudok Quartet Amsterdam een volgende stap in haar muzikale ontwikkeling: zij begint een eigen kamermuziekfestival. De eerste editie van de Dudok Muziekdagen zal plaatsvinden van 16 t/m 19 mei 2024 in de historische Hanzestad Kampen, Overijssel.
Hoofdconcerten
De basis van het programma wordt gevormd door 4 hoofdconcerten, waarin de leden het het Dudok Quartet ieder één concert cureert. Het centrale thema ‘thuis’ vormt de basis om persoonlijke verhalen te delen en het publiek te betrekken bij grote vragen over thuisgevoel in de muziek. De concerten worden een ware beleving voor het publiek: niet enkel zitten en kijken, maar als publiek ervaar je een immersief geheel van klank, beeld en ruimte.
Nevenprogramma
Naast het hoofdprogramma is er een uitgebreid nevenprogramma, met een muzikale stadswandeling, pop-up concerten op verrassende locaties, klassieke kinderconcerten en showcases door instrumenten- en stokkenbouwers. De deelnemende musici geven ook zelfstandig concerten, naast de concerten uit het hoofdprogramma.
Samenwerking
In aanloop naar de Dudok Muziekdagen wordt samengewerkt met het ArtEZ conservatorium en Kunstencentrum Quintus. Wij vinden het belangrijk om samen te werken met studenten en leerlingen, omdat wij in onze jonge jaren veel hebben gehad aan ‘idolen’ in de muziek. Een strijkkwartet is een andere samenwerkingsvorm dan andere muziekgroepen, de intensiviteit van de samenwerking is goed om over te brengen aan studenten. Wij werken iedere dag aan ons ambacht, vol passie en enthousiasme en intrinsieke motivatie. Dit willen we meegeven aan jonge musici.
Wanneer
Prijzen
Kijk op de website voor de verschillende concerten en bijbehorende prijzen.