navigatie overslaan
Festival

IJOV Zoddefestival zaterdag 13 juli

Voor de vijfde keer staat het IJOV Zoddefestival op de agenda. Er staat weer een mooi programma klaar: diverse demonstraties, gezellige muziek en leuke optredens.

Een gezellige familiedag

Ook voor de kinderen is er deze dag van alles te beleven en te doen. Kortom, een echt familie-uitje zo vlak voor de vakantie. Wanneer je tijdens het Zoddefestival het Zoddepark in komt wandelen, dan ruik je de geur van stro, zie je dieren ronddwalen en zal het park aangekleed zijn in een “boerderijthema”.

Rondom de vijver

Rondom de vijver is ook weer van alles te zien en te beleven, zoals: demonstraties van de brandweer en scouting, een ambachtelijke klompenmakerij en boomzaagkunst. Voor de kinderen staan er leuke springkussens, kan er geknutseld worden, loopt er een ballonclown rond die mooie ballonfiguren kan maken en nog veel meer. Diverse “oude” tractoren zullen op het veld staan om te bezichtigen en vanaf 13.00 uur zullen diverse acts op of voor het podium plaatsvinden. Verder zal ook “Het Zoddehuus” deze dag geopend zijn en kun je hier ook rondkijken.

Programma

Jazzgroepen
Om 13.00 uur beginnen wij met diverse jazzgroepen van IJGV. Bij het zien en horen van deze enthousiaste kinderen kun je niet stil blijven zitten. Ze hebben lang geoefend op hun dansjes en zijn blij dat ze die aan iedereen mogen laten zien.

Kindervoorstelling over de boerderij
Naast een aantal plaatselijke verenigingen en bands zal om 14.00 uur Tijl Damen bij het podium een kindervoorstelling geven over boerenknecht Teuntje. Het is een vrolijke en interactieve voorstelling over de boerderij. Teuntje heeft het druk op de boerderij, maar gelukkig kunnen de kinderen hem helpen met vers stro in de stal leggen, eieren rapen en de dieren voeren. Met vrolijke meezing- en dansliedjes worden de werkzaamheden op de boerderij verricht.

Mannenkoor “Recht Deur Zee”
Vanaf 15.00 uur is het podium voor Mannenkoor “Recht Deur Zee”. Zij zullen ons meenemen in de alom bekende nummers en in de sfeer van de zeemansliederen, die iedereen uit volle borst mee kan zingen.

Show Bibaboerderij
Tegen 16.00 uur zullen Bart & Bibi van de Bibaboerderij een geweldige show geven voor de jongere kinderen. Bibi de boerin zorgt voor iedereen op de Bibaboerderij en Bart is een beetje een onhandige boer. Samen met Pipapony, Kiekeboekoe en Kikakip beleven zij iedere keer weer een spannend of leuk avontuur. De Bibaboerderij is de gezelligste boerderij van de hele wereld en bekend van televisie. Naast de show die zij geven, kun je ook met deze vriendjes op de foto of even lekker knuffelen. Hoe gezellig is dat? Kom je gezellig langs op de Bibaboerderij?

Wi-j goat høken in ‘t park
Om in het boerenthema te blijven komt om 16.30 uur de bekende Achterhoekse band “Høken met de Heinoos” het dak van het podium afblazen. Onder het motto “vanmiddag goat wi-j Høken, zo hard als wi-j könt”, zullen vele bekende Normaal-klassiekers te horen zijn, waaronder natuurlijk Oerend Hard en Daldee-jen. Al ruim 22 jaar dendert deze band langs diverse dorpsfeesten en festivals door alle hoeken van het land. Hoe gaaf is het om, samen met vrienden en bekenden, lekker los te gaan onder het genot van een lekker koud biertje? Wi-j goat høken in ‘t park!

Knallende afsluiter met coverband No Brakes
De afsluiting van het IJOV Zoddefestival is vanaf 19.00 uur voor de Kamper coverband “No Brakes”. Voor velen zal dit geen onbekende band zijn, want op diverse evenementen, feesten en in kroegen zijn ze te zien en te horen. Overal weten ze met bekende nummers van grote artiesten in alle stijlen één groot feest te maken. Ook zullen er deze avond diverse nummers van Nederlandse bodem te horen zijn.

Wanneer

-