Internationale Hanzedagen 2017

In 2017 organiseert Kampen van 15 t/m 18 juni de Internationale Hanzedagen, een bijeekomst van Europese Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. Het is een groots evenement waarbij veel bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht worden.

Internationale Hanzedagen 2017 in Kampen

Vier dagen lang is het feest in de stad. Van Koggewerf tot Oorgat en van IJsselkade tot Stadspark. Overal zijn activiteiten om de mooie binnenstad te laten zien. Kom in 2017 naar Kampen en ervaar de bijzondere sfeer in onze Hanzestad aan de monding van de IJssel.

Activiteiten

De stad Kampen zal tijdens de Hanzedagen verdeeld zijn in verschillende kwartieren. Zo is er het Hanzekwartier, het Museumkwartier, het Prinsenkwartier en het Havenkwartier. Het stadspark zal het decor zijn voor veldslagen en een middeleeuws kampement. Verder zijn er een maritieme tijdlijn aan de IJsselkade, een Hanzemarkt en verschillende podia en optredens. Eigenlijk is het te veel om op te noemen. Voor het uitgebreide programma kun je terecht op www.hanze2017.nl.