Kievitsbloemexcursie

prijs
€ 20,00
locatie
De Kaai, Hasselt

Slechts één week staat natuurgebied De Brommerd bij Hasselt vol met de zeldzame kievitsbloemen. De uiterwaarden van de rivier het Zwarte Water is één van de weinige plekken in Europa waar deze unieke bloem zo massaal voorkomt. De bloemen zijn beschermd en daarom kan er alleen onder begeleiding een bezoek gebracht worden aan de bloeivelden.

Excursies 19 t/m 22 april 2017
Hanzestad Hasselt Marketing organiseert samen met Staatsbosbeheer excursie naar de kievitsbloemen. Een unieke kans om de bloemen van zeer dichtbij te bekijken en te fotograferen. De excursies vinden plaats op 19, 20, 21 en 22 april. Er vertrekt tweemaal daags een boot vanuit Hasselt naar de bollenvelden: om 9.30 uur vanaf de Kaai en vanaf 13.30 uur vanaf De Kalkovens. De excursie duurt ongeveer 2½ uur. De kosten bedragen 20 euro per persoon voor een dagdeel.

Excursie per boot
De tocht voert over het Zwarte Water naar De Brommerd, het natuurgebied aan het Zwarte Water. Op het programma staat onder meer een vaartocht door de sfeervolle stadsgracht van Hasselt. De tocht eindigt of vertrekt (afhankelijk van het dagdeel) bij industrieel monument De Kalkovens en het naastgelegen Grand-Café De Linde. Hier kunt u de lunch gebruiken, zeker een aanrader.

Kijk hier voor meer informatie.