Zomerse Zaterdagboot

Kampen gaat verder dan de kade!

prijs
€ 10,00
locatie
Rederij Havana, Kampen

Van mei tot oktober zal in Kampen vanaf 2017, op iedere zaterdagochtend, een ‘Zomerse Zaterdagboot’ gaan varen, met 8 tot 12 individuele passagiers.

Initiatiefnemers Bart Gijsbertsen van Rederij Havana en Erik Fien van Rondvaart Kampen, willen met deze proef een lans breken voor het watertoerisme in Kampen.
Je moet je op voorhand wel even inschrijven, als je mee wilt varen. De Havana vaart op de oneven weeknummers.

De beide ondernemers willen dat het voor de bezoeker makkelijker en aantrekkelijker wordt om het water rondom de stad te verkennen. Met het Reevediep wordt Kampen feitelijk een eiland, zo is de gedachte. Ook willen ze de bewoners zelf, verleiden om de IJssel te omarmen en “verder te kijken dan de kade”, aldus Gijsbertsen. Met dit nieuwe, gezamenlijke initiatief op de zaterdagmorgen, blijft het nog wel zo dat men van tevoren zijn of haar plekje moet reserveren en dat de boot alleen vaart bij voldoende belangstelling. “Dit is voor ons een experiment. Het doel is om van Kampen weer een bruisende waterstad te maken, waar mensen massaal het ruime sop kiezen. En dan niet alleen in een glas op het terras.” ’t Kamperschuitje en de Havana zullen elkaar op de zaterdagen afwisselen. Op de gebruikelijke plaatsen in de stad worden flyers neergelegd met de nodige praktische informatie over de Zomerse Zaterdagboot, voor wie wil meevaren.