NPV Hasselt-Zwartsluis houdt avond over waardig oud worden

NPV Hasselt-Zwartsluis houdt avond over waardig oud worden

NPV Hasselt-Zwartsluis houdt avond over waardig oud worden

‘Waardig oud worden’. De Nederlandse Patiënten Vereniging afdeling Hasselt-Zwartsluis houdt dinsdag 13 februari een thema-avond over dit onderwerp in Het Teeuwland. Spreker is Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink, directeur van de NPV.

“Nederland telt een steeds grotere groep ouderen”, aldus de organisatie over het onderwerp. “Velen van hen zijn vitaal en zetten zich dagelijks in voor onze samenleving. Anderen krijgen te maken met gezondheidsklachten en raken beperkt in het onderhouden van sociale contacten. Een op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is de kans nog groter: een op de drie vrouwen krijgt tijdens haar leven dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Boven de negentig jaar heeft maar liefst 40 procent van de mensen een vorm van dementie.”

Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking lijden in 2040 naar verwachting ruim een half miljoen mensen aan dementie. “Hoe kun je waardig oud worden? En wat is waardigheid eigenlijk?” Esmé Wiegman staat hierbij stil tijdens de lezing op deze thema-avond op 13 februari; aanvang: 20.00 uur. “Het belooft een interessante avond te worden en we hopen velen van u te mogen begroeten.”