navigatie overslaan

roggeoogstdag

Roggeoogst dag bij de Veldschuur
De rogge wordt weer gedorst en er azijn leuke aktiviteiten
En om de warmte kunt u gerust komen . Genieten op bankje onder de appelbomen
Heerlijke pannenkoeken worden er gebakken.

Oogstfeest

28 augustus 2019, tijdens het Euifeest in Hasselt, staat De Veldschuur traditiegetrouw weer in het teken van roggedorsen, wannen en hakselen.

Dorsvereniging Sterrenbos komt de rogge helpen dorsen met de prachtige zg. Steenman dorsmachine.

Oude tijden herleven. Daarnaast kunt u ook meehelpen bij het “slaan“ van de rogge met de stok.

Dit jaar komt er een heuse stoelenmattenvlechter, maar u kunt ook een kijkje nemen bij het mandenvlechten, (zelf) granen malen of strohakselen. Laat je verrassen en ga op pad met de boswachter of neem een kijkje door de sterrenkijker; jazeker ook op klaarlichte dag Er zijn weer zelfgemaakte Veldschuursapjes en u kunt deze proeven! Er wordt ter plekke sap gemaakt van het Veldschuurfruit.

Ook de pannenkoeken van de Staphorster dames kunnen weer worden geproefd en we zorgen ervoor, dat deze om 12.15 uur gereed liggen, zodat u met uw kinderen rechtstreeks vanuit school naar De Veldschuur kunt rijden.

In de veldoven kunnen broodjes worden gebakken. Onder de grote tent zijn weer vrijwilligers aanwezig, die kinderknutselactiviteiten begeleiden.

De toegang tot het oogstfeest rondom De Veldschuur is vrij; voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd en een vrije gift kan er voor zorgdragen dat we deze traditie in ere kunnen houden. En wie weet hebt u na deze kennismaking wel zin om ons team te komen versterken!

De aanvang van het oogstfeest is dit jaar omstreeks 11.00 uur en duurt tot ca. 16.00 uur.

Wanneer

-

Prijzen

kleine bijdrage