Lichtroute langs boerderijen en een kijkje in de stal

Kampereiland in het licht

Rij op 15, 16 of 17 december de route langs de verlichte boerderijen en neem een kijkje bij moderne agrarische bedrijven.
Rij door de stal en bekijk de koeien van dichtbij, of rij een rondje over het erf bij de akkerbouwer of melkveelhouder!

+ 2 foto's

Samen met de bewoners zetten Streekbelangen Kampereiland en IJsseldelta Boert Bewust het Kampereiland in het licht. De route van circa 35 kilometer wordt gereden langs prachtig verlichte historische boerderijen waarbij je ook kennis maakt met de moderne agrarische bedrijven op het Kampereiland. Zo rijd je met de auto door de stal en zie je hoe de koeien verzorgd worden en gehuisvest zijn. Ook maak je een rondje over het erf bij een akkerbouwer en melkveehouderij. Bij ieder bedrijf zijn interessante weetjes te lezen over de boerderij en de productie van ons voedsel.

Ook ambacht- en cultuurliefhebbers komen aan bod met de prachtige miniaturen van Joop Koers en de beeldende kunst van Henrie Vogel. Bij Ontmoetingscentrum Ons Erf haal je via de drive-through een lekkere consumptie. Zo is er voor iedereen wat wils en is er onderweg veel te zien en te beleven. De eenrichtingsroute start op de Nesweg en kan eenvoudig worden gereden via borden die langs de weg geplaatst worden maar ook via het speciale routekaartje. De route eindigt aan de Middendijk op het bedrijf van de familie Bruins waar de Erf-1 melk wordt geproduceerd.

De lichtroute is geheel coronaproof georganiseerd. Kampereiland in het licht bekijk je vanuit de eigen auto.

Wanneer

-
-
-