navigatie overslaan

Kanoroute Giethoorn (noord) rood

 • Type
  Varen
 • Afstand
  9,2 km
 • Duur
  3:04
 • Locaties
  4

P = aanlegplaats kano. Let op! Alle rondgaande routes zijn bewegwijzerd behalve de grote ronde Weerribben-Wieden (70 km) en de verbindingsroutes.

Startpunt

Begin route bij de Zuiderkluft. Volg een afwisselende route die de gezelligheid van het dorp Giethoorn combineert met de rust en natuurschoon van het omliggende moeras. Geniet van eindeloze rietvelden en hooilanden vol bijzondere flora en fauna en de karakteristieke grachten van Giethoorn. Volg in het dorp de voorgeschreven vaarrichting zodat iedereen fijn kan varen. Zoek op het meer de hoge wal op en blijf uit de wind en de golven. Een vaarder aan lager wal komt immers in de problemen…

 1. De Zuiderkluft

 2. Villa Bontekoe B&B

  Binnenpad 40, Giethoorn

  .

 3. Mol/Groenwegen B&B

  Binnenpad 28, Giethoorn

  .

 4. Weidevogels

  Weidevogels

  De Bramen behoort tot de beste weidevogelgebieden van Nederland. Dankzij een goede samenwerking tussen Natuurmonumenten en agrariërs komen bijna alle soorten hier voor: buitelende kieviten, jubelende wulpen en alle andere weidevogels die elders steeds zeldzamer zijn.

 5. Tulden Farmhouse B&B

  Beulakerweg 65, Giethoorn

  .

 6. Trilveen

  Trilveen

  Drijvend land! Het zeldzame trilveen bestaat uit een verende bodemlaag van onder meer krabbenscheer en waterscheerling. Water verandert langzaam in land. Op trilveen komen bijzondere planten voor. Geen wonder dat Natuurmonumenten dit zeldzame bodemtype wil behouden

 7. aanlegplaats kano

 8. Picknickplek

  Picknickplek

  Prima pauzeplek voor het nuttigen van een boterham. Mooi rustpunt met als achtergrondmuziek het geroep van alle weidevogels. Geniet van het weidse uitzicht en een zeldzaam landschap. In de verte ligt de Bovenwijde.

 9. !

  Gevaar/let op: scheepvaart/golfslag/wind

 10. 't Eiland Bovenwijde

 11. Camping De Hof

  Binnenpad 137, Giethoorn

  .