navigatie overslaan

v Belt-Schutsloot - Dwarsgracht

 • Type
  Varen
 • Afstand
  7,6 km
 • Duur
  2:32
 • Locaties
  4

Let op! Alle rondgaande routes zijn bewegwijzerd behalve de grote ronde Weerribben-Wieden (70 km) en de verbindingsroutes.

Startpunt

Verbinding Belt-Schutsloot - Dwarsgracht: Een tocht over de imponerende Beulakerwijde: ‘groot water’ met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Op het meer kan het ‘spoken’, weten regiobewoners. De route voert langs de kustlijn. Maak onderweg een tussenstop bij Bezoekerscentrum De Wieden. Aan die westelijke kant toont de Beulakerwijde zich van zijn meest rustige zijde. Kom weg van de bebouwde wereld tot rust in de uitzonderlijke natuur.

 1. Vogels

  Vogels

  Een eldorado voor vogelliefhebbers. Veel bijzondere soorten broeden in het moerasgebied en de directe omgeving. Van steeds zeldzamere weidevogels tot de visarend. Zelfs de majestueuze zeearend bezoekt regelmatig Weerribben-Wieden.

 2. Bezoekerscentrum De Wieden

  Bezoekerscentrum

  De Wieden in het klein! Ontdek alle landschappen van het natuurgebied langs het vlonderpad of het laarzenpad. Kinderen leven zich uit in de OERRR Speelnatuur. Bij Bezoekerscentrum De Wieden vertrekken dagelijks excursieboten en ‘watertaxi’ EcoWaterLiner.

 3. Verdronken dorp Beulake

  Verdronken dorp Beulake

  Een kerkklok als herinnering aan een verdronken dorp. Dit kunstwerk verwijst naar de treurige geschiedenis van Beulake. Een stormvloed in 1776 vaagde het dorp van de kaart. Het wassende water kreeg vrij spel dankzij alle veenafgravingen.