navigatie overslaan

v Giethoorn - Belt-Schutsloot

 • Type
  Varen
 • Afstand
  7,4 km
 • Duur
  2:29
 • Locaties
  4

Let op! Alle rondgaande routes zijn bewegwijzerd behalve de grote ronde Weerribben-Wieden (70 km) en de verbindingsroutes.

Startpunt

Verbinding Giethoorn - Belt-Schutsloot: Geniet van een gevarieerd decor tijdens deze wat langere verbindingsroute. Peddel door ruige natuur én landschappen die gemaakt zijn door mensen handen. Passeer oude schuren, een klein dorpje, boerenactiviteiten, toeristen en alles wat deze streek zo mooi maakt. Af en toe gaat de route over groot open water, maar de oever is nooit ver weg.

 1. Bloeiende hooilanden

  Bloeiende hooilanden

  Wat een bloemenpracht! Op de hooilanden langs de Cornelisgracht bloeien in het voorjaar veel verschillende veldbloemen. Dat resulteert in een schitterend kleurenpalet.

 2. Otter

  Otter

  Hét symbool van Nationaal Park Weerribben-Wieden. In het gebied leeft de grootste otterpopulatie van Nederland. Toch zien alleen echte geluksvogels een glimp van het dier.

 3. Rietgedekte huizen

  Rietgedekte huizen

  Vroeger een teken van armoede, tegenwoordig eerder van weelde: riet op het dak. Met zoveel riet voor handen is het geen wonder dat het natuurproduct op veel daken ligt. Riet uit Weerribben-Wieden staat bekend om de topkwaliteit.