navigatie overslaan
Fietsen

Fietspontjes

  • 2 minuten leestijd
  • 3108 x bekeken

In de IJsseldelta zijn verschillende fietspontjes aanwezig, zodat je prachtige routes kunt fietsen. Hieronder vind je een overzicht met de openingstijdens, zoals bij ons bekend.

Fietspont Ganzendiep

In het tweede deel van het Ganzendiep ligt in de zomermaanden een recreatieve fietspont. De pont is een verbinding tussen het Kampereiland en de Mandjeswaard. Deze veerverbinding is overigens geen nieuwe verbinding en bestaat al vanaf 1940. In die tijd was de pont de enige verbinding vanaf kampereiland naar kampen maar de brug die in 1955 werd gebouwd maakte de pont overbodig. Het pontje werd in 2004 opnieuw in gebruik genomen als pontje voor fietsroutes en kreeg toen de naam H.C. Kleemans naar de oud-burgemeester van Kampen.

Het zelfbedieningspontje ligt van 15 april tot 10 oktober in het Ganzendiep en is gratis.

Fietspont Zalkerveer

Deze fietspont is dagelijks geopend vanaf 10:00 - 18:00 uur, in de maanden april t/m oktober. In de maanden november t/m maart is de pont uit de vaart.

Tijdens de bovenstaande openingstijden zijn er geen vaste afvaartijden. In plaats van met een dienstregeling, varen wij op afroep:

  • Aan 's-Heerenbroeker zijde kun je je voor de overtocht melden in het Theehuis.

  • Aan Zalkerzijde van de IJssel hangt een historische bel. Als je deze luidt (kort en krachtig), gaat een zoemer af in het Theehuis. Wij komen dan z.s.m. naar je toe.

Meer informatie

Fietspont Haersterveer

Het handgetrokken kabelveer is een fiets-/voetveer over de Overijsselse Vecht in Zwolle die de Haersterveerweg met de De Doornweg verbindt.

Pieperpont

De Pieperpont verbindt de Pieperpolder en de Mandjeswaard. Dat maakt een recreatief fietstochtje tussen Genemuiden en de Ramspol extra aangenaam. Van 15 april t/m 10 oktober dagelijks geopend.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?