navigatie overslaan
Route-tips

Zes fietsroutes langs de Kamper kernen

  • 2 minuten leestijd
  • 1962 x bekeken

De Kamper kernen zijn omgeven door allerlei verschillende bezienswaardigheden, van sigarenfabriek tot en met een biologische schapenmelkerij, er is veel te bekijken.

De Kamper kernen zijn omgeven door allerlei verschillende bezienswaardigheden, van sigarenfabriek tot en met een biologische schapenmelkerij, er is veel te bekijken. Elke fietsroute neemt de fietser mee langs minimaal zes bijzondere plekken. Zo krijgt de fietser een totaalbeleving van de mooie natuurschoonheden in de regio.

Het zijn fietsrondjes van 18 t/m 38 kilometer, waarbij het rondje Zalk een winterroute en een zomerroute heeft. Tevens is er een extra bonusroute toegevoegd, deze route gaat langs alle bekende plaatsen die in het boek ‘’Papegaai vloog over de IJssel’’ veelvuldig voorkomen. Alle bezienswaardigheden zijn in het boekje beschreven en op de kaart gemarkeerd met een nummer. Bovendien zijn er ook rustpunten op de kaart geplaatst, zodat de fietser even kan uitrusten van de inspanning.

De fietsroutes zijn uitgewerkt in een handzaam boekje, dat gratis verkrijgbaar is bij o.a. de Tourist Info Punten, daarnaast zijn de routes ook digitaal beschikbaar.

Deze fietsroutes zijn mede mogelijk gemaakt door Nationaal Landschap IJsseldelta en met medewerking van de inwoners van de Kamper kernen tot stand gekomen.

Hieronder kunt u de fietsroutes rondom de Kamper kernen downloaden.

Liever een fysieke fietskaart? Bestel deze dan in onze webshop

Wat vind je van de informatie op deze pagina?