navigatie overslaan
Wandelen

Hanzestadwandeling Hasselt, Kampen en Zwolle

  • 2 minuten leestijd
  • 1610 x bekeken

In de stadscentra van de drie Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt zijn Hanzestadswandelingen uitgezet; met speciale bordjes leiden deze je langs de interessantste cultuur-historische bezienswaardigheden.

Wandel langs de geheimen van de stad Kampen

Bij de eerste aanblik op Kampen met al zijn mooie gebouwen en monumenten (meer dan vijfhonderd!) proef je direct de oude historie. In de kleine steegjes waan je je in de middeleeuwen. Ontdek de geheimen van de stad tijdens de wandeling langs vele bijzondere en culturele bezienswaardigheden, zoals de St. Nicolaaskerk, het Gotische Huis, de nog aanwezige stadspoorten en de ‘Fresco’s van de kleine middenstand’. Met de Hanzewandeling kan je de historie opsnuiven. Uitgewandeld? Je kunt in Kampen ook naar hartenlust shoppen of een lekker hapje eten in één van de sfeervolle restaurants.

Download hier de Hanzestadswandeling van Kampen

Hanzestadswandeling Hasselt

Hasselt met zijn grachtenpanden en historische geveltjes is een oude Hanze- en vestingstad. Door de ligging aan een knooppunt van land- en waterwegen werd Hasselt een belangrijk handelscentrum. Sporen van de welvaart die de Hanze met zich meebracht zijn nog steeds zichtbaar. Ontdek tijdens de wandeling de geheimen van de stad tijdens de wandeling langs vele bijzondere historische en culturele bezienswaardigheden, zoals het Oude stadhuis, de St. Stephanuskerk, de Heilige Stede, de stenen kogel in de muur, Korenmolen de Zwaluw en de Kalkovens.

Wandel door historisch Zwolle

Zwolle is een prachtige Hanzestad met binnen zijn stadsgrachten een keur aan monumenten, musea, historische gevels, kunstwerken en karakteristieke panden. Ontdek de verborgenheden van de stad tijdens een wandeling langs de historische bezienswaardigheden, de sfeervolle straatjes en verstopte binnentuinen van Zwolle. Tijdens de historische stadswandeling bezoek je plekken en wandel je langs gebouwen waar je de geur van het verleden kunt opsnuiven.

De Hanzestadswandeling voert onder andere langs de Onze Lieve Vrouwe Basiliek met Peperbustoren en de enige nog overgebleven stadspoort van Zwolle, de ruim 600 jaar oude Sassenpoort. Hier werd tijdens de mideleeuwen nog kokende pek naar beneden gegooid. Bij de Tourist Info's zijn de verschillende Hanzestadswandelingen - met meer informatie over de steden - ook verkrijgbaar.

Hanzestadswandeling onder leiding van gids

Liever onder leiding van een gids een Hanzestadswandeling maken? Neem contact op met de Tourist Info's voor meer informatie.

Bekijk hier de Tourist Info's in de IJsseldelta.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?