navigatie overslaan
Wandelen

Wandelnetwerk IJsseldelta

  • 3 minuten leestijd
  • 9814 x bekeken

Het wandelnetwerk IJsseldelta koppelt honderden kilometers ommetjes, rondwandelingen en lange-afstandswandelingen aan elkaar. De wandelroutes zijn net zo afwisselend als de IJsseldelta zelf: historische Hanzesteden, afwisselende stadsranden en parken, slingerende dijken met uitzicht over een uniek polder- en deltalandschap; dankzij het wandelnetwerk kan nu overal heerlijk gewandeld worden.

Hoe werkt het?

U start uw wandeling bij één van de 32 startpunten in de IJsseldelta. Bij ieder startpunt vindt u een informatiepaneel met daarop de routes en informatie van de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte. Langs de wandelpaden vindt u routepalen met gekleurde pijlen. U volgt de gekleurde pijlen van de door u gekozen route. Onderweg kunt u de route inkorten of uitbreiden.

Wandelroutes

Vanaf een startpunt kunt u een rondwandeling maken door de gekozen kleur van een kant-en-klare route te volgen. Deze routes variëren in lengte van circa 2 tot 20 kilometer en kunnen ook gecombineerd worden. Zo raakt u nooit uitgewandeld en uitgekeken in de IJsseldelta.

Alle routes op een kaart

Alle routes en paden van het wandelnetwerk zijn gebundeld in een handige wandelkaart. Naast de routes vindt u op de kaart de toeristische infopunten, restaurants, musea, vogelkijkhutten en andere bezienswaardigheden langs de routes. Met de wandelkaart gaat u goed voorbereid op stap. De kaart is verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten in de IJsseldelta of bestel deze hier.

Bestel hier de wandelkaart

Rustpunten

Tijdens een mooie wandeling in de IJsseldelta is het goed om af en toe bij te tanken. Dat kan uiteraard op één van de vele terrasjes of in de cafés. Daarnaast zijn er verschillende rustpunten, waar u even op adem kunt komen en, in geval van hoge nood, een sanitaire stop kunt maken. In veel gevallen kunt u er ook een kopje koffie of thee drinken. Voor een overzicht van alle rustpunten in de IJsseldelta, klik hier.

Hanzestadswandelingen Hasselt, Kampen en Zwolle

Een laatste bijzonderheid: in de stadscentra van de drie Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt zijn Hanzestadswandelingen uitgezet; met speciale bordjes leiden deze de bezoekers langs de interessantste cultuur-historische bezienswaardigheden.

Tijdelijke afsluitingen

Let op: enkele verbindingen zijn niet toegankelijk of gewijzigd, ten opzichte van uitgebrachte kaarten:

  • Vanaf startpunt Zwartsluis: de blauwe route is niet aanwezig
  • Vanaf startpunt Zwartsluis/Oldematen: gele route is gewijzigd
  • Vanaf startpunt Genemuiden: de blauwe route is gewijzigd

Daarnaast kan het om uiteenlopende redenen voorkomen dat de routepaaltjes (tijdelijk) een iets andere route aangeven dan de kaart. Volgt u in dat geval de markeringen in het veld.

Schade gezien? Meld het ons!

MarketingOost - afd. Routenetwerken - doet zijn uiterste best om goede en betrouwbare fiets- en wandelnetwerken te onderhouden. Toch kan het gebeuren dat u bijvoorbeeld een omgevallen routepaaltje of een beschadigd informatiepaneel tegenkomt, of ergens een routebordje mist. Zulke schades horen zij graag van u, zodat zij de situatie snel kunnen herstellen. U kunt uw melding op verschillende manieren aan hen doorgeven. Alvast bedankt!

Schade melden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?