Stadsarchief Kampen

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het Stadsarchief Kampen is het historisch informatiecentrum voor Kampen en omgeving.

Het Gemeentearchief Kampen is het historisch informatiecentrum voor Kampen en omgeving. Als het geheugen van de streek bewaart het Gemeentearchief ongeveer 2.000 strekkende meter archiefmateriaal. Het oudste document, een akte van privilege van koning Abel van Denemarken, is opgemaakt in 1251.

Het Stadsarchief Kampen bewaart de archieven van de overheid, van particuliere instellingen en personen, van waterschappen en bedrijven. Het beschikt daarnaast over een uitgebreide Bibliotheek met, onder meer, boeken over Kampen en omgeving, en de geschiedenis van Overijssel.

Het Archief bezit ook een topografisch-historische atlas met foto's en kaarten, prenten en tekeningen, videobanden, grammofoonplaten, kranten en meer.