navigatie overslaan

Vrijgemaakt gereformeerde Kerk Zwartsluis

In Zwartsluis bestaat de Vrijgemaakt gereformeerde kerk sinds 1 juni 1945. Voor de kerkdiensten werd de eerste jaren gebruik gemaakt van

In Zwartsluis bestaat de Vrijgemaakt gereformeerde kerk sinds 1 juni 1945. Voor de kerkdiensten werd de eerste jaren gebruik gemaakt van gebouw “Vrede”. Op een vergadering van 7 oktober 1949 werd de mogelijkheid besproken om van een schip, dat te koop was, een kerkgebouw te maken. Maar na veel beraad heeft men van het drijvende kerkschip afgezien. Op 2 januari 1951 is er een gemeentevergadering met als agendapunt: aankoop kerkgebouw en kosterswoning aan de Zomerdijk 5/7 in eigendom van gebr. v.d. Meulen. Tot aankoop werd besloten en wel voor de prijs van f. 28.500,--. Door gemeenteleden is er getimmerd, gemetseld, behangen etc., waarna het kerkgebouw op 18 april 1951 officieel in gebruik werd genomen.

Begin augustus 1982 is er door een grote brand behoorlijke schade ontstaan aan het kerkgebouw. Er waren al plannen voor een verbouwing van de kerk, maar door de brand en de schade aan de kerk is er besloten om een nieuwe kerk te bouwen. Op 27 januari 1984 werd het nieuwe gebouw officieel in gebruik genomen door het onthullen van een gedenksteen.

Het orgel is een Engels pijporgel gebouwd in 1895 door de firma Griffen en Stroud te Bath (Eng.). Het orgel is in 1994 geplaatst in het kerkgebouw te Zwartsluis. Gebruikelijke koppelingen 4 stuks ( inkl. octaafkoppel). De dispositie van het orgel staat hieronder.

Contactgegevens

Vrijgemaakt gereformeerde Kerk Zwartsluis

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Handmatige entreedeur

Wifi

  • Betaalde Wifi