Kunst & Cultuur

 • Koornmarktspoort

  Koornmarktspoort

  De Koornmarktspoort is een oude stadspoort uit de 14e eeuw, prachtig gelegen tussen de IJssel en het oudste gedeelte van Kampen.

  locatie
  IJsselkade 1, 8261AB Kampen
 • Molen d’Olde Zwarver

  Molen d’Olde Zwarver

  In 1952 is deze molen verhuisd, vandaar de naam D'olde Zwarver ofterwijl de oude zwerver. De molen is nog steeds in gebruik.

  locatie
  IJsseldijk 92, 8261LM Kampen
 • Nederlands Hervormde Kerk Zwartsluis

  Nederlands Hervormde Kerk Zwartsluis

  Rond 1511 stond op deze plaats al een kapel die in 1582 tijdens het beleg van Steenwijk werd afgebrand. Na de herbouw werd het geheel in 1649 fors uitgebreid.

  locatie
  Kerkstraat 31, 8064DM Zwartsluis
 • Sint Nicolaas- of Bovenkerk

  Sint Nicolaas- of Bovenkerk

  Hoog boven het schitterende IJsselfront uit torent een van de oudste kerken van Kampen, de St. Nicolaas- of Bovenkerk.

  locatie
  Koornmarkt 28, 8261JX Kampen
 • Het Speelgoedkabinet

  Het Speelgoedkabinet

  Het Speelgoedkabinet is een klein museum met een ruime collectie speelgoed vanaf 1960 tot nu. Een vakantieland van Playmobil, een stad van Lego, een riddertoernooi op het plein voor het kasteel en nog veel meer.

  locatie
  Bovennieuwstraat 65, 8261HB Kampen
 • Stadkamer

  Stadkamer is een nieuwe organisatie die is ontstaan uit Bibliotheek Zwolle, kunstencentrum Muzerie en Kunst&Zo. Het is de plek in Zwolle waar je kennis kunt opdoen en delen, anderen kunt ontmoeten, cultuur kunt beleven, waar je kunt lezen en lenen, ontmoeten, koffie kunt drinken, studeren en werken, waar je geïnspireerd raakt en je kunt blijven ontwikkelen.

  locatie
  Diezerstraat 80, 8011 RJ Zwolle
 • De Geallery

  De Geallery

  Schilderes Gea Kok opende de deuren van haar galerie in 2007. Op verschillende zaterdagen in het jaar houdt de Geallery 'open huis'. Hierbij is het mogelijk olieverfschilderijen te komen bekijken van haar hand, op de verbouwde deel van haar woonboerderij aan de Nieuwe Wetering in de Polder Mastenbroek, gelegen in het hart van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Voor de openingstijden en datums van het 'open huis', zie de website van de Geallery.

  locatie
  Nieuwe Wetering 16, 8294 PC Mastenbroek
 • Gemaal Kampen

  Gemaal Kampen

  Gemaal Broeken en Maten in Kampen is anno 2010 een werkend monument, echter sedert vele jaren niet meer inzetbaar. Daarnaast draagt het gemaal de erkende titel ‘Het langst werkend gemaal van Overijssel’. Gemaal Broeken en Maten startte haar bedrijvigheid in 1865 als stoomgemaal en werd in het jaar 1928 verbouwd tot een elektrisch gemaal voor de gemeente Kampen.

  locatie
  Fernhoutstraat 17, 8266 EA Kampen
 • Kalkovens Hasselt

  Kalkovens Hasselt

  De gerestaureerde kalkovens zijn een uniek industrieel monument. Kalkbranderijen behoren tot de oudste industriële bedrijfstak in Hasselt.

  locatie
  Kalkovenwegje 3, 8061CZ Hasselt