Kunst & Cultuur

 • Quintus

  Quintus

  Quintus is hèt centrum voor kunst en kunsteducatie voor Kampen en wijde omgeving, met meer dan 100 cursussen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen, scholen, bedrijven, verenigingen en instellingen.

  locatie
  Vloeddijk 38, 8261 GC Kampen
 • Sint Nicolaas- of Bovenkerk

  Sint Nicolaas- of Bovenkerk

  Hoog boven het schitterende IJsselfront uit torent een van de oudste kerken van Kampen, de St. Nicolaas- of Bovenkerk.

  locatie
  Koornmarkt 28, 8261JX Kampen
 • SNS Historisch Centrum

  SNS Historisch Centrum

  Veel bezoekers weten jaarlijks de weg naar het SNS Historisch Centrum te vinden. Niet alleen om de sfeer van dit oude bankgebouw te proeven en het interieur te bewonderen, maar ook voor het raadplegen van het historisch materiaal waaronder de uitgebreide fotocollectie, met ruim 45000 foto's en glas negatieven.

  locatie
  Burgwal 43, 8261EP Kampen
 • Stadkamer

  Stadkamer

  Stadkamer is een nieuwe organisatie die is ontstaan uit Bibliotheek Zwolle, kunstencentrum Muzerie en Kunst&Zo. Het is de plek in Zwolle waar je kennis kunt opdoen en delen, anderen kunt ontmoeten, cultuur kunt beleven, waar je kunt lezen en lenen, ontmoeten, koffie kunt drinken, studeren en werken, waar je geïnspireerd raakt en je kunt blijven ontwikkelen.

  locatie
  Diezerstraat 80, 8011 RJ Zwolle
 • Stadsarchief Kampen

  Stadsarchief Kampen

  In het Stadsarchief Kampen, voorheen Gemeentearchief Kampen vind je alles over vroeger. Het Stadsarchief Kampen beheert en verzamelt de geschiedenis van de gemeente Kampen en de Kampenaren. Wil je kennismaken met jouw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? Kom langs!

  locatie
  Oudestraat 216 C, 8261 CA Kampen
 • Stedelijk Museum Kampen

  Stedelijk Museum Kampen

  Het stedelijk museum is gehuisvest in het voormalige Nieuwe Raadhuis. De collectie is opgedeeld in vier thema’s: Bestuur en Rechtspraak, Water, Geloof en Huis van Oranje.

  locatie
  Oudestraat 133, 8261Ck Kampen
 • Stichting Kamper Kogge

  Stichting Kamper Kogge

  De Kamper Kogge is een reconstructie van een kogge uit de 14e eeuw. Beleef deze tijd en leer over de historie van Kampen en de Kogge. De Kogge is te bezoeken aan de Koggewerf.

  locatie
  Havenweg 7, 8261 AJ Kampen
 • Stichting Zwartsluizer Botter ZS13

  Stichting Zwartsluizer Botter ZS13

  De wind door uw haren, de ondergaande zon in uw gezicht en een lichte deining onder uw voeten. U voelt de dagelijkse dingen geleidelijk van u afglijden. De zeilen hijsen van de oudste nog varende botter van Nederland of liever met een drankje in uw hand genieten van het uitzicht? Ervaar het echte vissersgevoel samen met uw vrienden of collega’s en vaar mee met de botter ZS13!

  locatie
  Verlengde Sportlaan 6, 8064CH Zwartsluis
 • Tapijtmuseum

  Tapijtmuseum

  Tapijtmuseum Genemuiden: “Van biezen tot kunstgras”. De geschiedenis van de Genemuider vloerbedekkingsindustrie is in het Tapijtmuseum vastgelegd.

  locatie
  Klaas Benninkstraat 2a, 8281ZX Genemuiden
 • Molen de Valk

  Molen de Valk

  De molen is in 1860 gebouwd en is jarenlang eigendom geweest van de familie Van Beekhuizen.

  locatie
  Brinkweg 11, 8276AH Kampen