Kunst & Cultuur

 • Stadkamer

  Stadkamer is een nieuwe organisatie die is ontstaan uit Bibliotheek Zwolle, kunstencentrum Muzerie en Kunst&Zo. Het is de plek in Zwolle waar je kennis kunt opdoen en delen, anderen kunt ontmoeten, cultuur kunt beleven, waar je kunt lezen en lenen, ontmoeten, koffie kunt drinken, studeren en werken, waar je geïnspireerd raakt en je kunt blijven ontwikkelen.

  locatie
  Diezerstraat 80, 8011 RJ Zwolle
 • Gemaal Kampen

  Gemaal Kampen

  Gemaal Broeken en Maten in Kampen is anno 2010 een werkend monument, echter sedert vele jaren niet meer inzetbaar. Daarnaast draagt het gemaal de erkende titel ‘Het langst werkend gemaal van Overijssel’. Gemaal Broeken en Maten startte haar bedrijvigheid in 1865 als stoomgemaal en werd in het jaar 1928 verbouwd tot een elektrisch gemaal voor de gemeente Kampen.

  locatie
  Fernhoutstraat 17, 8266 EA Kampen
 • Kalkovens Hasselt

  Kalkovens Hasselt

  De gerestaureerde kalkovens zijn een uniek industrieel monument. Kalkbranderijen behoren tot de oudste industriële bedrijfstak in Hasselt.

  locatie
  Kalkovenwegje 3, 8061CZ Hasselt
 • Kampen and Beyond

  Kampen and Beyond

  Naast stadswandelingen en rondleidingen in musea, biedt Kampen and Beyond complete programma's aan voor een bezoek aan Kampen. Of het nu een standaard arrangement is of een combinatie van uitjes, van alles is mogelijk.

 • Onze Lieve Vrouwe Basiliek

  Onze Lieve Vrouwe Basiliek

  De Onze Lieve Vrouwekerk, ook wel Buitenkerk genoemd, wordt gebruikt voor de diverse diensten die in de parochie worden uitgevoerd.

  locatie
  Buiten Nieuwstraat 101, 8261AT
 • Molen de Valk

  Molen de Valk

  De molen is in 1860 gebouwd en is jarenlang eigendom geweest van de familie Van Beekhuizen.

  locatie
  Brinkweg 11, 8276AH Kampen
 • Quintus

  Quintus

  Centrum voor kunst en kunsteducatie van Kampen en de wijde omgeving.

  locatie
  Vloeddijk 38, 8261 GC Kampen