Musea

 • De Eenhoorn Koffie en Thee

  De Eenhoorn Koffie en Thee

  Top kwaliteit, fijne aroma's en een authentieke sfeer. Je kunt bij De Eenhoorn terecht voor een rondleiding of proeverij rondom koffie, thee of sigaren. Tevens kun je een heerlijke kop koffie uit eigen branderij drinken.

  locatie
  Oudestraat 101-103, 8261CJ Kampen
 • Stadsarchief Kampen

  Stadsarchief Kampen

  In het Stadsarchief Kampen, voorheen Gemeentearchief Kampen vind je alles over vroeger. Het Stadsarchief Kampen beheert en verzamelt de geschiedenis van de gemeente Kampen en de Kampenaren. Wil je kennismaken met jouw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? Kom langs!

  locatie
  Oudestraat 216 C, 8261 CA Kampen
 • Tapijtmuseum

  Tapijtmuseum

  Tapijtmuseum Genemuiden: “Van biezen tot kunstgras”. De geschiedenis van de Genemuider vloerbedekkingsindustrie is in het Tapijtmuseum vastgelegd.

  locatie
  Klaas Benninkstraat 2a, 8281ZX Genemuiden
 • Ikonenmuseum

  Ikonenmuseum

  Schitterend gelegen op een historische plek in de oude Hanzestad Kampen is het Ikonenmuseum Kampen gevestigd.

  locatie
  Buiten Nieuwstraat 2, 8261AV Kampen
 • SNS Historisch Centrum

  SNS Historisch Centrum

  Veel bezoekers weten jaarlijks de weg naar het SNS Historisch Centrum te vinden. Niet alleen om de sfeer van dit oude bankgebouw te proeven en het interieur te bewonderen, maar ook voor het raadplegen van het historisch materiaal waaronder de uitgebreide fotocollectie, met ruim 45000 foto's en glas negatieven.

  locatie
  Burgwal 43, 8261EP Kampen
 • Stedelijk Museum Kampen

  Stedelijk Museum Kampen

  Het stedelijk museum is gehuisvest in het voormalige Nieuwe Raadhuis. De collectie is opgedeeld in vier thema’s: Bestuur en Rechtspraak, Water, Geloof en Huis van Oranje.

  locatie
  Oudestraat 133, 8261Ck Kampen
 • Koornmarktspoort

  Koornmarktspoort

  De Koornmarktspoort is een oude stadspoort uit de 14e eeuw, prachtig gelegen tussen de IJssel en het oudste gedeelte van Kampen.

  locatie
  IJsselkade 1, 8261AB Kampen
 • Het Speelgoedkabinet

  Het Speelgoedkabinet

  Het Speelgoedkabinet is een klein museum met een ruime collectie speelgoed vanaf 1960 tot nu. Een vakantieland van Playmobil, een stad van Lego, een riddertoernooi op het plein voor het kasteel en nog veel meer.

  locatie
  Bovennieuwstraat 65, 8261HB Kampen