Stedelijk Museum Kampen

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 28 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het stedelijk museum is gehuisvest in het voormalige Nieuwe Raadhuis. De collectie is opgedeeld in vier thema’s: Bestuur en Rechtspraak, Water, Geloof en Huis van Oranje.

In de themazalen Water wordt uitvoerig stilgestaan bij de waterrijke geschiedenis van Kampen. De talrijke van oorsprong middeleeuwse Kamper kerken staan centraal in de themazaal Geloof. De expositie Bestuur en rechtspraak laat zien hoe de stad vroeger werd bestuurd en hoe er recht werd gesproken. In dit kader kun je tevens een bezoek brengen aan de 16e-eeuwse Schepenzaal in het aangrenzende Oude Raadhuis. Tot slot heeft het museum een imposante collectie levensgrote schilderijen van alle stadhouders en koningen uit het huis van Oranje. In een aparte zaal vinden jaarlijks enkele wisselexposities plaats.