Musea

 • Stadsarchief Kampen

  Stadsarchief Kampen

  In het Stadsarchief Kampen, voorheen Gemeentearchief Kampen vind je alles over vroeger. Het Stadsarchief Kampen beheert en verzamelt de geschiedenis van de gemeente Kampen en de Kampenaren. Wil je kennismaken met jouw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? Kom langs!

  locatie
  Oudestraat 216 C, 8261 CA Kampen
 • Stedelijk Museum Kampen

  Stedelijk Museum Kampen

  Het stedelijk museum is gehuisvest in het voormalige Nieuwe Raadhuis. De collectie is opgedeeld in vier thema’s: Bestuur en Rechtspraak, Water, Geloof en Huis van Oranje.

  locatie
  Oudestraat 133, 8261Ck Kampen
 • Stichting Zwartsluizer Botter ZS13

  Stichting Zwartsluizer Botter ZS13

  De wind door uw haren, de ondergaande zon in uw gezicht en een lichte deining onder uw voeten. U voelt de dagelijkse dingen geleidelijk van u afglijden. De zeilen hijsen van de oudste nog varende botter van Nederland of liever met een drankje in uw hand genieten van het uitzicht? Ervaar het echte vissersgevoel samen met uw vrienden of collega’s en vaar mee met de botter ZS13!

  locatie
  Verlengde Sportlaan 6, 8064CH Zwartsluis
 • Tapijtmuseum

  Tapijtmuseum

  Tapijtmuseum Genemuiden: “Van biezen tot kunstgras”. De geschiedenis van de Genemuider vloerbedekkingsindustrie is in het Tapijtmuseum vastgelegd.

  locatie
  Klaas Benninkstraat 2a, 8281ZX Genemuiden
 • Stoomgemaal Mastenbroek - 'd Olde Mesiene

  Stoomgemaal Mastenbroek - 'd Olde Mesiene

  Wil je meer te weten komen over de waterhuishouding in de polder Mastenbroek en de geschiedenis en de werking van het stoomgemaal dan ben je hier aan het goede adres !

  locatie
  Kamperzeedijk 7, 8281PA Genemuiden