Stichting Kamper Kogge
De Kamper Kogge is een reconstructie van een kogge uit de 14e eeuw. Beleef deze tijd en leer over de historie van Kampen en de Kogge. De Kogge is te bezoeken aan de Koggewerf.
De Stichting Kamper Kogge bestaat uit vrijwilligers. Timmerlieden, bemanningsleden, naaisters van middeleeuwse kleding, verhalenvertellers, visrokers, smeden, schippers, archivarissen, gidsen, promotiemedewerkers, ict'ers en mensen met organisatorische en bestuurlijke kennis en ervaring: iedereen zet zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo bij te dragen aan het levend houden van het Hanzeverleden van Kampen. De stichting ontvangt geen subsidie en is voor inkomsten afhankelijk van boekingen, verkoopartikelen, donateurs en sponsoren.
De Stichting Kamper Kogge is opgericht in 1991, in eerste instantie om te onderzoeken of het haalbaar is in Kampen een kogge te bouwen. Want dankzij de kogge groeit Kampen in de middeleeuwen uit tot een welvarende en invloedrijke handelsstad. Aanleiding is de vondst van een redelijk compleet wrak van een kogge uit 1340 in Flevoland, nabij Elburg. Initiatiefnemer is Kampenaar Gerald de Weerdt, in die tijd hoofd van de museumafdeling van het NISA. Grote voortrekker van het project is wethouder Henk Bastiaan (1938-2006). Na jaren van voorbereiding kan in 1994 de bouw beginnen als leerwerkproject voor werkzoekenden onder leiding van bouwmeester Kees Sars (Sars Houtbouw) en leermeester Anton van den Heuvel.
Contactgegevens
Stichting Kamper Kogge
-
Adres
Havenweg 7
8261 AJ Kampen - telefoon 038-3310515 / 038-3310726
- e-mail kogge@kamperkogge.nl
- website kamperkogge.nl