navigatie overslaan

Eetcafé de Bastaard

Een historische plek om te eten en uit te gaan. De naam Kampen komt voor hert eerst in 1227 voor. Tussen 1250 en 1450 groeit Kampen uit tot één van de belangrijkste handelssteden van Nederland. Belangrijker dan Amsterdam.

Door de ligging aan de IJssel was dat niet zo verwonderlijk. De stad sluit zich in 1441 aan bij het Hanzeverbond. Er wordt handel gedreven in het Oostzee gebied en met de Scandinavische landen. Er werd gevaren met Koggeschepen. Een replica ligt in de gerestaureerde Buitenhaven. Kampen is een monumentale stad, met 500 Rijksmonumenten.

'De Bastaard' ligt aan weerszijde van de middeleeuwse stadsmuur van Kampen. De stadsmuur met zijn bastions diende niet alleen als verdedigingswerk, maar ook als waterkering. In 'De Bastaard' zie je één van de laatst overgebleven bastions. Drie poorten herinneren aan het rijke verleden van Kampen. In het begin van deze eeuw is gestart met de aanleg van een nieuwe waterkering, waarbij de stadsmuur op verschillende plaatsen weer zijn oude functie krijgt.

Contactgegevens

Eetcafé de Bastaard

voorzieningen

Ligging

  • Aan het water