Zalkerveer

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Welkom aan de IJssel. Om precies te zijn in de gevaarlijkste bocht van de IJssel. De rivier maakt een draai van meer dan negentig graden en dat levert een spectaculair uitzicht op. Het Zalkerveer is de voetveer over de rivier de IJssel tussen de Nederlandse dorpen 's-Heerenbroek en Zalk.

Sinds 1996 wordt de voetveerverbinding gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Een Theehuis aan 's-Heerenbroeker kant van de IJssel behoort ook tot het project, dat onderdeel uitmaakt van de landelijke netwerkorganisatie Stichting Philadelphia Zorg. Aanschouw de langsvarende boten en beleef de natuur, terwijl je geniet van een kop versgemalen koffie met een huisgemaakte gevulde koek of een puntje van onze beroemde appeltaart. Een overtochtje naar Zalk (van Klazien) mag natuurlijk niet ontbreken.