De IJsseldelta is fotogeniek en heeft veel toegankelijke natuur

Wie ben je en hoe is jouw passie voor fotografie ontstaan?

Mijn naam is Jelisa Woning, ik ben 24 jaar en woon in Zwolle. Op Instagram ben ik te vinden onder de naam: jelisawoningphotography. Mijn passie voor fotografie ben ik sinds een kleine drie jaar echt meer gaan uitoefenen. Eerst met mobiele telefoon en ben nu ook meer aan het oefenen met een spiegelreflex camera. Door o.a. eerst een burn-out en nu een darmziekte zit ik nog veel thuis. Het toffe aan fotograferen is dat je het elke moment van de dag kan doen en je er zo veel energie in kan stoppen als je zelf wilt of als mogelijk is.

Door dit alles heb ik de afgelopen jaren geleerd om meer in het moment te leven en stil te staan bij wat er om me heen afspeelt. De details om me heen echt te zien, horen en voelen. Heel waardevol bij fotograferen. Of je nu in de stad loopt of in de natuur, overal is iets nieuws en bijzonders te ontdekken als je er maar even een moment voor neemt. Van deze details kan ik enorm genieten en door deze vast te leggen met mijn camera, hoop ik anderen er ook van te kunnen laten genieten. Tot nu toe leer ik veel van mensen om mij heen en van fotografen die ik bijvoorbeeld volg op Instagram. Ik ben nog wel van plan om cursussen te gaan volgen.

Wat is jouw favoriete plek en foto in de IJsseldelta?

Één van mijn favoriete foto's van Zwolle is die van de dijk langs de IJssel, op de Kleine Veerweg (zie afbeelding). Om twee redenen. De eerste is dat ik een echte Zwollenaar ben en de dijk langs de IJssel echt bij Zwolle hoort. Vanaf deze plek kun je veel van Zwolle zien. Zoals de spoorbrug en de Peperbus. De tweede reden is omdat ik weerspiegelingen heel mooi en interessant vind. Overal kom je ze tegen. Hoe vaker je erop let, hoe meer je ze ziet. En in deze foto vind ik dit ook mooi tot zijn recht komen.

Mijn favoriete plekjes om te fotograferen in Zwolle zijn toch wel in de natuur. Vaak ga ik vanaf Zuid (bij de IJsselcentrale) de dijk op waar je ook al vrij snel beneden bij de IJssel kan lopen. Heel fijn om hier de rust op te zoeken, alle mooie dingen om mij heen in mij op te nemen en te genieten van de altijd verschillende zonsondergangen. Ik denk dat de IJsseldelta zo fotogeniek is omdat er veel natuur is die heel toegankelijk is waardoor je steeds nieuwe plekjes kunt blijven ontdekken. Daarnaast kom je in de stad Zwolle nog veel gebouwen van vroeger tegen die een fijne sfeer geven.

Dit artikel was in week 34 te lezen in de Brugmedia kranten.