navigatie overslaan

Smaakmakers IJsseldelta ontmoeten elkaar weer

  • 2 minuten leestijd
  • 1163 x bekeken

In de afgelopen maanden hebben de ‘Smaakmakers IJsseldelta’ niet stil gezeten. Na de feestelijk lancering van hun producten vorig jaar hebben ze hard gewerkt aan de doorontwikkeling van hun product. Tijdens de terugkommiddag op donderdagmiddag 5 oktober hebben ze hun ervaringen van het afgelopen jaar uitgewisseld. Daarnaast hebben ze elkaar weer geïnspireerd en gemotiveerd op de ingeslagen weg voor hun producten voort te zetten.

Smaakmakers IJsseldelta past binnen de trend dat lokale producten een steeds belangrijkere rol spelen bij de beleving van een gebied. Dit inspireerde de deelnemers van het traject tot het ontwikkelen van nieuwe smaakconcepten zoals gezonde bakmixen, met ‘zorg’ gedroogde tomaten uit de Koekoekspolder, halloumi kaas van koemelk maar ook beleefconcepten zoals een streekmarkt, een lokale koffiewinkel gecombineerd met overnachtingsmogelijkheden en een HanzeExperience met Kamper bieren.

De contacten die ontstaan zijn door de cursus bleken ook waardevol tijdens de terugkommiddag. Er werden zakelijke, maar ook persoonlijke ervaringen, gedeeld binnen de groep bevlogen ondernemers. Elke ondernemers werkt nog dagelijks aan de verbetering van zijn/haar product. De cursus Smaakmakers heeft op meerdere fronten een stevige basis hiervoor gelegd. Ook na de bijeenkomst blijft de groep elkaar actief op zoeken.

‘Goed om te zien dat het Smaakmakerstraject de ondernemers een duwtje in de rug gegeven heeft door ondernemerschap te stimuleren, maar het is bewonderingswaardig hoe de deelnemers zich verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd hebben!’, aldus projectmanager Petra van den Hengel.

Door het succes van de laatste editie van Smaakmakers is het plan om ook in 2024 weer een cursus aan te bieden voor ondernemers uit de regio.

Smaakmakers IJsseldelta is een initiatief van IJsseldelta Marketing (MarketingOost) en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta en werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland, Kennispoort Regio Zwolle en Alfa Accountants en Adviseurs.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?