navigatie overslaan

Vrouwen centraal tijdens twee tentoonstellingen in Kamper musea

 • 2 minuten leestijd
 • 143 x bekeken

Deze zomer staan vrouwen in de schijnwerpers tijdens twee unieke tentoonstellingen in de musea van Kampen. Zowel het Stedelijk Museum Kampen als het Ikonenmuseum Kampen presenteren tentoonstellingen die de kracht, schoonheid en heiligheid van vrouwen vieren. Ontdek de indrukwekkende werken van hedendaagse kunstenaars en dompel jezelf onder in de wereld van orthodoxe iconen. Hier lees je alles over de tentoonstellingen 'Meidenpracht Vrouwenkracht' en 'Ikona: Heilige Vrouwen in de Orthodoxe Kunst'.

Beide tentoonstellingen bieden een unieke ervaring en een kans om de vele facetten van vrouwelijkheid te ontdekken en te waarderen. Of je nu geïnteresseerd bent in hedendaagse kunst of religieuze iconografie, de musea van Kampen hebben deze zomer iets bijzonders te bieden.

 1. Meidenpracht Vrouwenkracht I Stedelijk Museum Kampen

  23 maart t/m 15 september 2024

  Het Stedelijk Museum Kampen verwelkomt drie getalenteerde kunstenaars: Marit Dik, Beth Namenwirth en Tanja Ritterbex. Hun tentoonstelling, getiteld 'Meidenpracht Vrouwenkracht', is een ode aan de veelzijdigheid en veerkracht van vrouwen.

  Marit Dik staat bekend om haar gedetailleerde en kleurrijke schilderijen waarin ze de dagelijkse levens van vrouwen vastlegt. Beth Namenwirth brengt met haar sculpturen en installaties een diepgaande kijk op de rol van vrouwen in onze samenleving. Tanja Ritterbex, met haar provocatieve en vaak humoristische stijl, daagt traditionele opvattingen over vrouwelijkheid uit. Samen bieden deze drie kunstenaars een breed scala aan perspectieven en nodigen ze de bezoekers uit om na te denken over de positie en identiteit van vrouwen in de hedendaagse maatschappij.

 2. Heilige vrouwen in de orthodoxe kunst I IKONA

  13 april t/m 29 september 2024

  In het Ikonenmuseum Kampen draait alles om de spirituele en heilige kant van vrouwelijkheid. De tentoonstelling 'Ikona: Heilige Vrouwen in de Orthodoxe Kunst' belicht de rol van vrouwen binnen de orthodoxe traditie door middel van prachtige iconen en religieuze kunstwerken. Deze expositie biedt een zeldzame kans om de historische en religieuze betekenis van heilige vrouwen te verkennen.

  De iconen, vaak versierd met goud en rijke kleuren, vertellen verhalen van moed, geloof en devotie. Vrouwen zoals de Heilige Maagd Maria, de martelares St. Catherine en vele andere vrouwelijke heiligen worden in deze kunstwerken geëerd. De tentoonstelling biedt niet alleen een visueel feest, maar ook een diepere kijk op de spirituele en culturele impact van deze heilige vrouwen door de eeuwen heen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?