Hanzestad Kampen: Schatkamer van de IJsseldelta

Onder de oppervlakte van de IJssel vinden we een wereld die we kennen van oude prenten en vertellingen. De Hanzestad Kampen met aan haar oevers een levendige geschiedenis over het water.

Blijf overnachten en boek meteen een kamer:

Booking.com

Met de berging van de IJsselkogge voegt Kampen een nieuw hoofdstuk toe aan haar levendige geschiedenis. De IJsselkogge is één van de parels uit de schatkamer van de IJsseldelta, maar er is nog veel meer!

Tips!

 1. De Koggewerf - Kampen

  Met de berging van de IJsselkogge komt historie tot leven. Wat maakte het schip allemaal mee? Hoe zag het Kampen van toen er uit? Op De Koggewerf zijn tal van activiteiten die het hele verhaal vertellen. Voor jong en oud.

 2. Kerst in Oud Kampen

  Op zaterdag 17 en zondag 18 december werd de binnenstad Kampen weer omgetoverd tot een openluchttheater. Bekijk onze video en beleef de betoverende sfeer van Kerst in Oud Kampen 2015.

 1. Praatjesmakers

  De kinderen in deze video hebben wel een idee wat er met de kogge op de bodem van de IJssel is gebeurt: "De kogge heeft gewonnen van de piraten".

 2. De IJsselkogge in drie verhalen

  Met de berging van de IJsselkogge voegt Kampen een nieuw hoofdstuk toe aan haar levendige geschiedenis. Maar wat staat er in dat hoofdstuk geschreven? Hoe zag de wereld er toen uit en welke rol speelde de Kogge? Waar werd het schip gebouwd en wat maakte het mee?

 3. Stadswandeling Kampen met gids

  Al bij de eerste aanblik op Kampen proef je de oude historie. Een prachtig stadsfront vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Kampen is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepsvaart.

 4. Bijzonder slapen

  In de Hanzesteden aan de IJssel bijzonder slapen in een voormalig koopmanshuis, een bedstee van een voormalige stadsboerderij of wakker worden in de ongekende stilte van de uiterwaarden van de rivier de IJssel…

 5. Kom naar W.G. van de Hulstfestival

  Hanzestad Hasselt verandert op vrijdag 30 december in een waar literair en cultuurhistorisch festivalterrein. Maak kennis met hét klassieke jeugdboek en met het leven van de jaren ’50 door de bril van de bekende jeugdboekenschrijver en onderwijzer W.G. van de Hulst Sr (1879-1963). Van vertellers in huizen en op schepen tot aan persoonlijke ontmoetingen. Geniet van het straattheater, concerten, tentoonstelling en nog veel meer.

 6. Ontdek de streekproducten van IJsseldelta

  (H)eerlijk IJsseldelta is een initiatief van agrarische ondernemers in de IJsseldelta. Alle ondernemers hebben hun bedrijf gevestigd in de IJsseldelta. Het zijn ondernemers met passie voor hun producten en voor de regio! Dat zie je terug in de (h)eerlijke, verse producten!

 7. Mooiste fietsroutes - gratis downloaden

  De wind in je haren, de zon op je gezicht. De geur van vers gemaaid gras prikkelt je zintuigen. Je fietst door de uitgestrekte graslanden van de IJsseldelta. Fiets via de knooppunten langs de uiterwaarden van de IJssel of over de dijk langs het Zwartewater. Rust even uit bij één van de vele terrasjes of rustpunten of ontdek fietsend de geschiedenis van Mastenbroek.