navigatie overslaan

IJsselbiënnale 2020

  • 2 minuten leestijd

De internationale kunstroute langs de mooiste rivier van Nederland krijgt een vervolg in de zomer van 2020. Bij de langste kunstroute van Nederland vindt de bezoeker 30 spannende en monumentale kunstwerken, verdeeld over ruim 100 kilometer langs de IJssel in Overijssel en Gelderland.

De hele zomer lang zijn er daarnaast onderweg tal van activiteiten te beleven. Zo biedt het evenement rondleidingen, lezingen van de kunstenaars, muziek en theater in de uiterwaarden, bij sluizen, op landgoederen en in de karakteristieke Hanzesteden. Het thema van de IJsselbiënnale is de impact van klimaatverandering op ons landschap. Onder de titel ‘Tij, tijd en tijdelijkheid’ maken professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland speciaal voor de IJsselbiënnale een kunstwerk. De kunstwerken lichten plekken uit en verhalen over het inspirerende rivierenlandschap in de bijzondere IJsselvallei.

De beste manier om de IJsselbiënnale te beleven is op de fiets. De route is onderverdeeld in verschillende fietsetappes. De IJsselbiënnale is dé fantastische aanleiding om dit prachtige gebied te bezoeken. Alle informatie over de kunstwerken, de activiteiten en de fietsroutes is te koop via de website of bij verkooppunten langs de route.

De IJsselbiënnale vindt plaats van juni tot en met september 2020. De exacte data worden in januari bekend gemaakt via de website: www.ijsselbiennale.nl

Meer over de titel

TIJD staat voor de lange lijnen in de geschiedenis en de verschillende snelheden waarmee het landschap zich ontwikkelt, TIJ voor de zich herhalende golfbeweging in de tijd en TIJDELIJKHEID voor de verandering, die steeds weer worden opgevolgd door een nieuwe verandering, waarmee telkens weer een laag aan het landschap wordt toegevoegd of verdwijnt.