navigatie overslaan

Zwolle, de hoofdstad van de provincie Overijssel, is een stad met een rijke historie. De stad, van oorsprong een handelsstad, is ontstaan dankzij de ligging aan verschillende waterwegen. De levendigheid die bij de handel hoort, is nog steeds een van de kenmerken van Zwolle.

Blijf lekker slapen

Overnachten in Zwolle

Karakteristiek gevels

De historische Hanzestad ademt een en al sfeer uit. De binnenstad heeft karakteristieke gevels en wordt omgeven door een stervormige stadsgracht en stukken overgebleven verdedigingsmuur. Ook vind je er de enige overgebleven poort uit de stadsmuur de Sassenpoort. Deze poort had een plek in de stadsmuur die het centrum van Zwolle in de 15e eeuw omringde. De 75 meter hoge Peperbus valt van een afstand al op. De toren hoort bij de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Beklim deze toren voor een prachtig uitzicht over de stad.

Eigentijdse stad

Zwolle biedt alles wat een eigentijdse stad moet hebben. Een ruim winkelaanbod, uitstekende hotels, restaurants en internationaal aansprekende culturele voorzieningen. Van welke vorm kunst of cultuur je ook houdt, Zwolle heeft het! Het culinaire aanbod mag gerust veelzijdig en hoogstaand genoemd worden. Met een verscheidenheid aan internationale keukens en maar liefst vijf Michelinsterren binnen haar stadsgrenzen is Zwolle met recht een culinaire hotspot te noemen.