navigatie overslaan

Stadsarchief Kampen

In het Stadsarchief Kampen, voorheen Gemeentearchief Kampen vind je alles over vroeger. Het Stadsarchief Kampen beheert en verzamelt de geschiedenis van de gemeente Kampen en de Kampenaren. Wil je kennismaken met jouw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? Kom langs!

Alles van vroeger voor nu

Het Stadsarchief herbergt de historie van de gemeente Kampen. Door de eeuwen heen hebben de gemeente en haar inwoners er tweeënhalve kilometer aan boeken, tekeningen, foto’s, films, kranten en affiches verzameld. Het oudste document, een akte van privilege van koning Abel van Denemarken, is opgemaakt in 1251.

Stuk voor stuk waardevolle bronnen: ze geven inzicht in jouw familiegeschiedenis, de ontwikkeling van de omgeving en het maatschappelijk leven door de jaren heen. In het Informatiecentrum vind je de uitgebreide bibliotheek met, onder meer, boeken over Kampen en omgeving, en de geschiedenis van Overijssel. Start je een historische zoektocht, begin dan bij het Stadsarchief. De collectie bekijken kan zowel online als in het informatiecentrum.

Elke dinsdag en donderdag is het Informatiecentrum van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Onze enthousiaste medewerkers helpen je graag op weg. De geschiedenis is immers van ons allemaal.

Contactgegevens

Stadsarchief Kampen

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Er is een trap aanwezig
  • Invalidenparkeerplaats