Kunst & Cultuur

 • MAYRIG

  MAYRIG

  Sinds mei 2020 zijn de werken van professioneel kunstschilder V. Simonjan te bewonderen in zijn atelier MAYRIG. Het atelier ademt een museale sfeer en brengt je terug in de tijd van de oude meesters. Iedere vrijdag en zaterdag geopend van 13.00 – 17.00 uur. Overige dagen op afspraak.

  locatie
  Hofstraat 61, 8261 BX Kampen
 • De Eenhoorn Koffie en Thee

  De Eenhoorn Koffie en Thee

  Top kwaliteit, fijne aroma's en een authentieke sfeer. Je kunt bij De Eenhoorn terecht voor een rondleiding of proeverij rondom koffie, thee of sigaren. Tevens kun je een heerlijke kop koffie uit eigen branderij drinken.

  locatie
  Oudestraat 101-103, 8261CJ Kampen
 • Stadsarchief Kampen

  Stadsarchief Kampen

  In het Stadsarchief Kampen, voorheen Gemeentearchief Kampen vind je alles over vroeger. Het Stadsarchief Kampen beheert en verzamelt de geschiedenis van de gemeente Kampen en de Kampenaren. Wil je kennismaken met jouw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? Kom langs!

  locatie
  Oudestraat 216 C, 8261 CA Kampen
 • Tapijtmuseum

  Tapijtmuseum

  Tapijtmuseum Genemuiden: “Van biezen tot kunstgras”. De geschiedenis van de Genemuider vloerbedekkingsindustrie is in het Tapijtmuseum vastgelegd.

  locatie
  Klaas Benninkstraat 2a, 8281ZX Genemuiden
 • Het Kampen van...

  Het Kampen van...

  Het Kampen van... geeft unieke themastadswandelingen in de Overijsselse Hanzestad Kampen. Voor echt bijzondere stadswandeling met een gids in Kampen, bent u bij Het Kampen van.. aan het goede adres.

  locatie
  Rozenstraat 23-1, 8261 KR Kampen
 • Ikonenmuseum

  Ikonenmuseum

  Schitterend gelegen op een historische plek in de oude Hanzestad Kampen is het Ikonenmuseum Kampen gevestigd.

  locatie
  Buiten Nieuwstraat 2, 8261AV Kampen
 • SNS Historisch Centrum

  SNS Historisch Centrum

  Veel bezoekers weten jaarlijks de weg naar het SNS Historisch Centrum te vinden. Niet alleen om de sfeer van dit oude bankgebouw te proeven en het interieur te bewonderen, maar ook voor het raadplegen van het historisch materiaal waaronder de uitgebreide fotocollectie, met ruim 45000 foto's en glas negatieven.

  locatie
  Burgwal 43, 8261EP Kampen
 • Stedelijk Museum Kampen

  Stedelijk Museum Kampen

  Het stedelijk museum is gehuisvest in het voormalige Nieuwe Raadhuis. De collectie is opgedeeld in vier thema’s: Bestuur en Rechtspraak, Water, Geloof en Huis van Oranje.

  locatie
  Oudestraat 133, 8261Ck Kampen
 • Stichting Kamper Kogge

  Stichting Kamper Kogge

  De Kamper Kogge is een reconstructie van een kogge uit de 14e eeuw. Beleef deze tijd en leer over de historie van Kampen en de Kogge. De Kogge is te bezoeken aan de Koggewerf.

  locatie
  Havenweg 7, 8261 AJ Kampen