Kunst & Cultuur

 • MAYRIG

  MAYRIG

  Sinds mei 2020 zijn de werken van professioneel kunstschilder V. Simonjan te bewonderen in zijn atelier MAYRIG. Het atelier ademt een museale sfeer en brengt je terug in de tijd van de oude meesters. Iedere vrijdag en zaterdag geopend van 13.00 – 17.00 uur. Overige dagen op afspraak.

  locatie
  Hofstraat 61, 8261 BX Kampen
 • Broederkerk

  Broederkerk

  De broederkerk, gelegen aan de Broederstraat, behoorde vroeger bij het Fransiscaner klooster. De Broederkerk in Kampen werd oorspronkelijk in de 14e eeuw gebouwd door de Kamper minderbroeders, als kloosterkerk voor het naast de kerk gelegen Broederklooster. In 1472 werd een groot deel van de kerk door brand verwoest.

  locatie
  Broederstraat 16, 8261GP Kampen
 • Burgwalkerk

  Burgwalkerk

  Hartelijk welkom op de site van De Burgwal – huis van muziek en verdieping. Wij ontvangen u graag als gast in de rol van bezoeker of uitvoerende. De Burgwal wordt vanaf begin 2019 beheerd door de gelijknamige stichting, die verantwoordelijk is voor programmering, onderhoud en exploitatie.

  locatie
  Burgwal 60, 8261EP Kampen
 • De Eenhoorn Koffie en Thee

  De Eenhoorn Koffie en Thee

  Top kwaliteit, fijne aroma's en een authentieke sfeer. Je kunt bij De Eenhoorn terecht voor een rondleiding of proeverij rondom koffie, thee of sigaren. Tevens kun je een heerlijke kop koffie uit eigen branderij drinken.

  locatie
  Oudestraat 101-103, 8261CJ Kampen
 • De Geallery

  De Geallery

  Schilderes Gea Kok opende de deuren van haar galerie in 2007. Op verschillende zaterdagen in het jaar houdt de Geallery 'open huis'. Hierbij is het mogelijk olieverfschilderijen te komen bekijken van haar hand, op de verbouwde deel van haar woonboerderij aan de Nieuwe Wetering in de Polder Mastenbroek, gelegen in het hart van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Voor de openingstijden en datums van het 'open huis', zie de website van de Geallery.

  locatie
  Nieuwe Wetering 16, 8294 PC Mastenbroek
 • Gemaal Kampen

  Gemaal Kampen

  Gemaal Broeken en Maten in Kampen is anno 2010 een werkend monument, echter sedert vele jaren niet meer inzetbaar. Daarnaast draagt het gemaal de erkende titel ‘Het langst werkend gemaal van Overijssel’. Gemaal Broeken en Maten startte haar bedrijvigheid in 1865 als stoomgemaal en werd in het jaar 1928 verbouwd tot een elektrisch gemaal voor de gemeente Kampen.

  locatie
  Fernhoutstraat 17, 8266 EA Kampen
 • Gemeentelijke Expositieruimte Kampen

  Gemeentelijke Expositieruimte Kampen

  De Gemeentelijke Expositieruimte is gehuisvest in de voormalige synagoge aan de IJsselkade. Het Stedelijk Museum Kampen maakt de cultuurhistorie van Kampen en beeldende kunst toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen om hen te verrassen en te inspireren.

  locatie
  IJsselkade 33, 8261AC Kampen
 • Gereformeerde kerk Zwartsluis

  Gereformeerde kerk Zwartsluis

  De Gereformeerde Kerk te Zwartsluis in de provincie Overijssel werd op 24 mei 1893 geïnstitueerd, door de samenvoeging van de plaatselijke Christelijke Gereformeerde Gemeente en de Nederduitsche Gereformeerde Kerk (doleerende).

  locatie
  Het Singel 16, 8064DM Zwartsluis
 • Het Kampen van...

  Het Kampen van...

  Het Kampen van... geeft unieke themastadswandelingen in de Overijsselse Hanzestad Kampen. Voor echt bijzondere stadswandeling met een gids in Kampen, bent u bij Het Kampen van.. aan het goede adres.

  locatie
  Rozenstraat 23-1, 8261 KR Kampen
 • Het Speelgoedkabinet

  Het Speelgoedkabinet

  Het Speelgoedkabinet is een klein museum met een ruime collectie speelgoed vanaf 1960 tot nu. Een vakantieland van Playmobil, een stad van Lego, een riddertoernooi op het plein voor het kasteel en nog veel meer.

  locatie
  Bovennieuwstraat 65, 8261HB Kampen
 • Ikonenmuseum

  Ikonenmuseum

  Schitterend gelegen op een historische plek in de oude Hanzestad Kampen is het Ikonenmuseum Kampen gevestigd.

  locatie
  Buiten Nieuwstraat 2, 8261AV Kampen