navigatie overslaan
Verhalen Kamper Kogge

Schatkamer - verhalen

  • 2 minuten leestijd
  • 1268 x bekeken

De IJsselkogge in drie verhalen

Met de berging van de IJsselkogge voegt Kampen een nieuw hoofdstuk toe aan haar levendige geschiedenis. Maar wat staat er in dat hoofdstuk geschreven? Hoe zag de wereld er toen uit en welke rol speelde de Kogge? Waar werd het schip gebouwd en wat maakte het mee?

Luister het verhaal in drie delen

Verhalenvertellers Reyer van ’t Hul en Kees Hardeman vertellen het verhaal van de IJsselkogge in een serie van drie afleveringen. Luister mee, stap aan boord en ga mee op een reis door de geschiedenis.

Deel 1: Kampen en haar Kogges, groots in de middeleeuwen

omschrijving
omschrijving

De middeleeuwen en de opkomst van Kampen. De Kogge speelde een belangrijke rol in de welvaart van de Hanzestad. In deel 1 gaan we terug in de tijd, zien we Kampen tot bloei komen en de Kogge gebouwd worden.

Luister het verhaal

Deel 2: De Kogge vaart uit

omschrijving
omschrijving

Schipper en bootsman, ze overleggen over de komende reis van de IJsselkogge. Dan vaart het schip uit vanuit Kampen. We zien haar varen naar Engeland, zuidwaarts keren richting La Rochelle en wat is dat: kapers op de kust!

Luister hier het verhaal

Deel 3: Een zinkend schip

omschrijving
omschrijving

De hoogtijdagen van de Hanze zijn voorbij en ook de IJsselkogge vaart niet meer uit. Het schip wordt afgezonken en vind haar plekje op de bodem van de IJssel. Waarom werd het schip afgezonken en wat is er vandaag de dag van over? De Kogge komt weer naar de oppervlakte, het verhaal gaat voort.

Luister hier het verhaal

Wat vind je van de informatie op deze pagina?